Marko Mišković dobio sudski proces protiv Crvene zvezde, klub mora da plati milionski dug i desetogodišnju kamatu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Fudbalski klub Crvena zvezda izgubio je dva sudska spora sa Markom Miškovićem, pa će zbog pozajmica koje je uzimao u periodu od 2008. do 2011. od njegove firme “Mera invest” morati da plati tri miliona evra, ali i desetogodišnju zateznu kamatu.

Kako prenosi „Nova.rs“ Mišković je tada bio finansijer i člana Upravnog odbora kluba iz Ljutice Bogdana.

„Mišković je svojevremeno bio u Upravi kluba, a njegova firma ‘Mera invest’ se čak 2011. godine obavezala da će ‘Univerzal banci’ vratiti Zvezdin dug od 620.000 evra (70.067.316 dinara), ukoliko klub to ne bude mogao da uradi. Firma Miškovića je taj novac, kako je predviđeno ugovorom, i oročila na računu pomenute banke, a kako Zvezda nije vraćala dug, on je naplaćen iz tih sredstava firme ‘Mera invest’, piše Nova.rs.

Mišković je potom 2016. godine od Zvezde tražio da vrati novac, ali je ovaj fudbalski klub tada tvrdio da mu je “otežana likvidnost”, te da će dugovanje namiriti od prvog očekivanog priliva.

Prolazile su godine, a to se nije dogodilo pa je Mišković odlučio da tuži Zvezdu i zatim dobio proces pred Privrednim sudom u Beogradu.

„Zanimljivo je da je na suđenju Zvezda tvrdila da joj je Mišković oprostio dug, iako je ranije, 2018. godine, potpisala, odnosno potvrdila da je upoznata sa postojanjem duga. Sa druge strane, u presudi se navodi da ne postoji nijedan dokaz da je Miškovićeva ‘Mera invest’ oprostila dug“, navodi se dalje u tekstu i podseća na 15 godina staru izjavu bivšeg člana Upravnog odbora Crvene zvezde, Branimira Babarogića.

„Marko se sa zadovoljstvom odrekao pozajmice. Tako je na najbolji mogući način pokazao koliko je lojalan Zvezdi. To opet dokazuje da nijednog trenutka nije imao aspiracije da kupi klub, kao što se spekulisalo. Velika je šteta što je podneo ostavku, bio je idealan za dugogodišnjeg predsednika“, izjavio je Babarogić 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari