Milan Mandarić se već povlači iz Vojvodine, biznismen proveo samo četiri meseca u klubu sa “Karađorđa” 1Foto: EPA/JONATHAN BRADY NO WEBSITE

Milan Mandarić, američki biznismen srpskog porekla, odlučio je da podnese ostavku na sve funkcije u Fudbalskom klubu Vojvodina, samo četiri meseca nakon što je izabran za potpredsednika Novosađana.

Kako prenosi Sport klub, razlog zbog čega se nekadašnji vlasnik brojnih evropskih klubova odlučio na ovaj korak je razmimoilaženje u stavovima sa pojedincima iz uprave Vojvodine.

Takođe, Mandarić je bio razočaran zbog činjenice da je njegova uloga u vođenju kluba marginalizovana, kao i to što mu nije bilo omogućeno da učestvuje u donošenju bitnih odluka.

„Ne mogu da verujem kakve uslove ima Vojvodina. Takvih nema mnogo u Engleskoj. Velika mi je želja da se razvija omladinska škola, što je bio uvek moj prvi zadatak u svakom klubu u koji sam dolazio. Takođe, važno mi je da ostvarimo pravi dijalog sa navijačima, da ih vratimo na tribine, jer su oni jedni od glavnih segmenata našeg partnerstva. Svi mi ovde smo partneri i imamo isti cilj, a to je da budemo najbolji u onome što radimo i da vratimo Vojvodinu tamo gde pripada, da se bori za trofeje i da bude priznata u Evropi. Biće mi veliko zadovoljstvo da pomognem u tome, hvala vam na ukazanom poverenju, nadam se da vas neću razočarati“, rekao je Mandarić sa skupštinske govornice delegatima 26. marta, kada je izabran za potpredsednika Vojvodine.

Mandarić je odlučio da se povuče i iz Upravnog odbora kluba sa “Karađorđa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari