Navijači Partizana su ludi, hteli su da nas tuku, Hvala Bogu da se igra bez publike: Bivši trener Dinama pred večerašnji duel u Humskoj 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Navijači Partizana pretili su da će da se fizički obračunaju sa fudbalerima i članovima uprave kijevskog Dinama tokom večerašnje (20.00) revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, tvrdi bivši trener Ukrajinaca Leonid Burjak.

Crno-beli su u prvom meču izgubili od vicešampiona Ukrajine sa 6:2, a taj duel je, osim ubedljivog poraza Beograđana, obeležilo i neprijateljsko ponašanje igrača i trenera Dinama prema gostima iz Srbije.

„Navijači Partizana nisu samo ludi, oni su neverovatni. Čitao sam da su Grobari čak pretili fizičkim napadom posle prvog meča. To sam pročitao na internetu. Hvala Bogu što će meč biti bez navijača. Opravdani su svi potezi fudbalera i stručnog štaba Dinama, za šta su kritikovani od srpskih novinara, navijača i rukovodstva Partizana osuđujući kijevski klub. Mi smo u ratu, imamo pravo da reagujemo na ovaj način i ne prihvatamo ništa vezano za Rusiju“, rekao je Burjak.

On je zatim dodao kako večerašnji duel ova dva tima ne sme da se pretvori u “političku akciju”.

„Ne bih voleo da se utakmica u Beogradu pretvori u neku vrstu političke akcije. Dinamo bi trebalo da razmišlja samo o rezultatu, urađeno je pola posla i ima i drugi deo“, zaključio je Burjak.

Čelnici Kijevljana zamerili su Partizanu zbog toga što je letos nastupao na turniru “Bratski kup” u Moskvi, smatrajući da su crno-beli tako podržali Rusiju u ratu sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari