Još jedan bivši evropski šampion doveo srpskog fudbalera: Posle sedam godina Milenković napustio Fiorentinu 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Srpski reprezentativac Nikola Milenković (26) novi je član Notingem Foresta, objavio je klub iz engleske Premijerlige.

Milenković je prethodnih sedam sezona proveo u Fiorentini, a sa bivšim dvostrukim osvajačem Kupa šampiona potpisao je petogodišnji ugovor.

„Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Nikoli u naš klub. On će biti važan deo naših planova ovog leta i znam sa koliko entuzijazma dolazi u klub. Dugo vremena pratimo njegove igre za reprezentaciju Srbije i za Fiorentinu u Seriji A. Oduševljeni smo što sa sobom u Forest donosi veliko iskustvo“, piše u saopštenju sportskog direktora „šumara“ Rosa Vilsona.

Nekadašnji defanzivac Partizana je odigrao 57 utakmica za nacionalni tim, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu je nastupio na sva tri meča u grupi.

Prethodne sezone je za Fiorentinu je odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima.

Milenković je drugi srpski fudbaler koji će nositi dres Notingem Foresta, a pre njega je u tom klubu igrao golman Vladimir Stojković.

Takođe, on je i drugi srpski igrač koji je ovog leta postao član jednog od engleskih klubova koji se osvajali Kup šampiona, jer je prethodno Kosta Nedeljković potpisao za Aston Vilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari