Novica Tončev dobio sudski spor protiv direktora fudbalske reprezentacije: Sad se zna istina o trošenju novca u Fudbalskom savezu Srbije 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu direktora reprezentacije Srbije Stevana Stojanovića kojom je tražio da mu Novica Tončev plati iznos od 750.000 dinara zbog tvrdnje da je na ime plasmana „orlova“ na Mundijal u Kataru uzeo premiju od 350.000 evra.

Stojanović je tužio Tončeva, inače nekadašnjeg člana Izvršnog odbora FSS, na ime povrede časti i prava ličnosti.

„Presuda Osnovnog suda u Beogradu je dokaz da su istina i pravda ovog puta pobedili. Ova presuda je konačna potvrda da su moje reči temeljene na činjenicama, a ne na uvredama. Javnost je dobila pravu sliku o nenormalnim ciframa koje se troše na rukovodstvo fudbalske reprezentacije, na lične apetite, a ne na ulaganje u srpski sport. Neodgovorno rasipanje novca građana Srbije je sada jasno izloženo svetlu istine“, izjavio je Tončev.

On kaže da je insistirao da sve bude transparentno, međutim naišao je na „zid“ u Savezu.

Novica Tončev dobio sudski spor protiv direktora fudbalske reprezentacije: Sad se zna istina o trošenju novca u Fudbalskom savezu Srbije 2
Stevan Stojanovic. Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Više puta sam tražio od uprave Fudbalskog saveza Srbije da prikaže tokove novca i enormne premije za plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i primanja članova Izvršnog odbora, rukovodstva, selektora, sportskog direktora. Nikada od njih nisam dobio odgovor, ali se ispostavilo da su moje tvrdnje o milionskim iznosima koje su uzeli Piksi, Šurbatović, Dika i finansijska direktorka tačne. Ovo je pobeda pravde, odgovornosti i transparentnosti u upravljanju javnim sredstvima“, naglasio je Tončev.

Zadovoljan je sudskim epilogom, kaže uzgred da „se hrabrost i borba za pravdu uvek isplate“.

„Nadam se da će ova presuda poslužiti kao primer svima da se istina uvek isplati, a hrabrost i borba za pravdu uvek donose pobedu. Građani Srbije zaslužuju da se njihov novac troši odgovorno i transparentno, a ja ću nastaviti da se borim za njihova prava i interese sa istom strašću i odlučnošću kao i do sada. Za mene je pravda zadovoljena i uložena novčana sredstva ću donirati u humanitarne svrhe“, poručio je Tončev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari