Partizan nastradao od braće na „Bratskom kupu“: CSKA pobedio crno-bele u poslednjem meču turnira u Moskvi 1Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana izgubili su od moskovskog CSKA rezultatom 3:0 (1:0) na poslednjoj utakmici turnira „ Bratski kup“, koji je odigran u glavnom gradu Rusije.

Pred oko 25.000 gledalaca, od kojih je jedan broj stigao iz Beograda, golove za Moskovljane postigli su Musav u 3, Kelven u 51. i Zoran Tošić u 89. minutu.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izvršio je veliki broj izmena u odnosu na startnu postavu ekipe koja je pre četiri dana pobedila Dinamo posle penal serije, ali, na njegovu nesreću, već u drugom minutu povredio se Živković, a dok se njemu ukazivala pomoć ruski „armejci“ došli su u vođstvo.

Gosti su uspeli da brzo uspostave ravnotežu na sredini terena i spreče CSKA da već do poluvremena ostvari ubedljiviju prednost.

Iako su Šćekič i Antić imali dobre prilike za izjednačenje, činjenica je da su Moskovljani lako dolazili do kaznenog prostora, a u seriji poluprilike najbolju je imao Kelven u 41, minutu kada je posle dobre akcije šutirao pored gola Nemanje Stevanovića.

Partizan nastradao od braće na „Bratskom kupu“: CSKA pobedio crno-bele u poslednjem meču turnira u Moskvi 2
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Beograđani su drugi gol primili već u šestom minutu nastavka, kada je golman Krunić, koji je zameni Stevanovića na poluvremenu, dobro reagovao posle šanse domaćina, ali je na odbijenu loptu naleteo Kelven i ubacio je u mrežu.

Ni posle tog gola se ništa nije promenilo u igri dva tima, pa je Stanojević izvršio veliki broj izmena, ali bez pozitivnog ishoda.

Naprotiv, crno-beli su retko prelazili na polovinu rivala, ali je na njihovu sreću CSKA spustio tempo i u laganom ritmu priveo meč kraju.

Ovu prijateljsku atmosferu na terenu pokvario je Zoran Tošić. Bivši reprezentativac Srbije, koji je tokom karijere nastupao za Partizan i za CSKA i tek što je ušao u igru u ekipi iz Moskve, pogodio mrežu crno-belih i postavio konačan rezultat.

Partizan nastavlja pripreme u Rusiji, a naredni protivnik biće im Lokomotiva, takođe član ruske Premijerlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari