Fudbaleri Partizana izgubili od kijevskog Dinama i u Humskoj, takmičenje nastavljaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana izgubili su na svom stadionu od kijevskog Dinama rezultatom 3:0 (1:0) u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će posle poraza u prvom meču od 6:2 takmičenje u evropskim kupovima nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli će u 3. kolu Lige Evrope 8. i 15. avgusta igrati protiv švajcarskog Lugana, dok je protivnik Kijevljana u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona Glazgov Rendžers.

Dinamo je do trijumfa pred praznim tribinama stadiona u Humskoj stigao golovima Jarmolenka u 17, Vanata u 68. iz penala i Karavajeva u trećem minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

U duelu sa mnogo kvalitetnijim, talentovanijim i skupljim timom, ekipa Aleksandra Stanojevića odigrala je ofanzivnije nego prošle sedmice u Lublinu.

Iako su gosti poveli već posle dvadesetak minuta, crno-beli su nastojali da dođu do gola rivala i postignu gol.

Početkom drugog poluvremena Partizan je stvorio i nekoliko prilika, Saldanja je pogodio stativu i u tom periodu moglo je da se primeti da je tim u mnogo boljoj formi nego u prvom duelu ova dva tima.

Ipak, u finišu utakmice, posle izmena koje su izvršili treneri Stanojević i Šovkovski, gosti su pokazali i da su fizički spremniji i sa dva gola stigli i do ubedljivog trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari