Završila se evropska golgota Partizana, Gent eliminisao crno-bele u plej-ofu Lige konferencije 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige konferencije pošto u revanš meču plej-ofa izgubili u Gentu istim rezultatom kao i u Beogradu (1:0).

Belgijanci, koji u ovom dvomeču nisu pokazali da su bolji tim od crno-belih, obezbedili su pobedu pogotkom Delorža u 88. minutu

Ekipa Aleksandra Stanojevića prikazala je još jednu lošu partiju, ali je, kao i u Beogradu pre osam dana, propustila nekoliko velikih prilika za gol.

Partizan je ovog leta počeo učešće u UEFA takmičenjima neuspehom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zatim je eliminisan u kvalifikacijama za Ligu Evrope, da bi na kraju ispao i u plej-ofu za Ligu konferencije, kao jedini klub na Starom kontinentu koji je prošao ovakvu golgotu.

U duelu u Gentu domaći su imali nekoliko poluprilika na početku, da bi Beograđani, kako je meč odmicao, preuzimali terensku inicijativu.

Do kraja prvog dela Zahid je imao dve velike šanse da postigne pogodak i sa manje nervoze uđe u nastavak, ali nije uspeo da savlada Roefa.

Već na početku nastavka Gent je preuzeo kontrolu na sredini terena i postepeno počeo da privodi meč kraju, u čemu je Belgijancima pomogla i neorganizovana i bezopasna igra u napadu.

Stanojević je pola sata pre kraja uveo Natha, u nadi da će ponovo jednim potezom doneti svom timu pogodak, ali se ispostavilo da je trener rivala znao odakle preti opasnost pa je uz Izraelca uvek bio najmanje jedan igrač Genta.

Do kraja utakmice bilo je očigledno da gosti nisu u stanju da ugroze gol protivnika, ali su zato uspeli da prime pogodak u finišu utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari