Posle uvreda na račun predsednika Vučića: FK Partizan apeluje na sportsko navijanje - “Uvek nas je krasilo gospodstveno ponašanje i avangardni duh” 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC

Povratak navijača i bivših asova u Humsku je najjači utisak utakmice 13. kola Superlige Srbije u kojoj su fudbaleri Partizana posle preokreta savladali Čukarički 3:1.

Odlaskom neuspešnog rukovodstva i dolaskom “Privremene uprave” atmosfera u i oko Partizana se promenila za 180 stepeni.

FK Partizan se oglasio u ponedeljak ujutru putem klupskog sajta sumirajući emocije sa događaja koji je za sve partizanovce bio mnogo više od obične fudbalske utakmice.

“Poštovani gledaoci, ljubitelji fudbala, dobrodošli na stadion Partizana!“ Posle dužeg vremena, ove reči su ponovo odzvanjale Humskom ulicom. Novi početak za Partizan uz dobro poznati glas Ljube Perića – navodi se na sajtu Partizana.

Klub iz Humske se zahvalio navijačima koji su bodrili fudbalere u duelu sa Čukaričkim.

– Navijači su se vratili svojoj kući! Redovi i reka najvernijih pristalica ispred blagajna na stadionu Partizana tražili su kartu više. Koliko god da su pokušavali da nas podele, nisu uspeli. Svi smo sada kao jedan. Kao nekada.Hvala vam što ste osetili da je ovo poseban trenutak i da ste potrebni klubu! Hvala vam za podršku i kada je rival imao prednost – navode crno-beli.

Utakmica između Partizana i tima sa Banovog brda je najposećenija utakmica u domaćem šampionatu ove sezone, 17.156 gledalaca prisustvovalo je malom gradskom derbiju.

U Partizanu su ponosni i na povratak klupskih legendi na stadion.

– Cela Partizanova omladinska škola došla je da podrži prvotimce. Mnogi idoli mladih fudbalera bili su u svečanoj loži, a nabrojaćemo samo par njih – Saša Ilić, Danko Lazović, Predrag Mijatović, Igor Duljaj… Posle dužeg vremena, došli su i Dževad Prekazi, Damir Čakar, Zoran Tošić, Antonio Rukavina, Đorđe Tomić, Goran Trobok, Goran Bogdanović i mnogi drugi… Partizanove legende na stadionu. Slika koju smo dugo, predugo čekali.

– Kao specijalni gosti, podršku su pružili i Novica Veličković, Filip Filipović, Ostoja Mijailović, Milija Babović,uz mnoge druge iz sveta sporta i biznisa. Utakmici su prisustvovali i ministri Ivica Dačić i Zoran Gajić, kao i delegacija Fudbalskog saveza Srbije predvođena Brankom Radujkom i selektorom Draganom Stojkovićem – navodi se na sajtu FK Partizan.

Na kraju teksta FK Partizan poziva na sportsko navijanje, s obzirom na to da su navijači tokom meča sa Čukaričkim vređali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.- Pozivamo vas da prepoznate trenutak kada je Partizanu najpotrebnija podrška i da ostanete uz svoj klub. Neka fokus na svakoj sledećoj utakmici bude isključivo na podršci timu, jer to je ono što nas je oduvek krasilo- gospodstveno ponašanje i avangardni duh. Apelujemo da emociju sa kojom idemo na utakmicu bude nepodeljena,da navijate fer i sportski, kako bismo svi zajedno pokazali da smo istinska snaga Partizana – objavili su crno-beli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari