Završena Skupština FK Partizan: Rasim Ljajić najavio bolne rezove i zahvalio se Predragu Mijatoviću 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Skupština FK Partizan održana je u SC „Teleoptik“ u Zemunu, a Rasim Ljajić je izabran za prvog čoveka kluba iz Humske.

Tokom zasedanja najvišeg klupskog tela izabran je „privremeni organ“ koji će voditi klub po odlasku predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure.

– Nemamo šta da krijemo, uz mene će biti velika sporska imena Predrag Mijatović, Danko Lazović… Mnogi su govorili „nemojte mene, ja ću posle“, a Mijatović je prihvatio i želim da mu se zahvalim. Nismo došli da budemo popularni, već efikasni. Potrebni su bolni rezovi – istakao je Rasim Ljajić koji će predvoditi privremenu upravu.

Prvobitna ideja je da se budžet smanji sa 22 na 16 miliona evra.

– Moramo da smanjimo broj zaposlenih za 20 odsto. Nisam ovde došao da bilo koga lažem. Ni Koperfild ne bi mogao za dva meseca da uradi bilo šta. Za nekoliko meseci ćemo izaći sa merama. Osim finansijske konsolidacije potrebna je i reforma omladinske škole po kojoj je Partizan bio poznat širom sveta.

Finansije su gorući problem kluba iz Humske.

– Država više neće da pomaže, u decembru nas očekuje novi monitoring i da se provlačimo opet kroz iglene uši. Moramo da štedimo da bismo dobili pomoć. Očekujem dva miliona evra od transfera. U januaru ćemo morati da se oslobodimo igrača koji su promašaji, to su najskuplji igrači koji nisu u sastavu – poručio je Ljajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari