Srbija je ozbiljna država, sa neozbiljnim fudbalskim savezom: Rade Bogdanović pohvalio državu zbog ulaganja u sport 1Foto: Printscreen

Rade Bogdanović, najpopularniji fudbalski televizijski analitičar u Srbiji, pohvalio je državu Srbiju zbog velikog ulaganja u sport i izgradnju četiri nova stadiona.

On je dodao da je “Republika Srbija ozbiljna država, ali ima neozbiljan fudbalski savez”, što se videlo i posle loših rezultata nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

– Imamo neozbiljan savez u jednoj ozbiljnoj državi. Republika Srbija je ozbiljna država, a ima neozbiljan savez, needukovan, koji vode nepismeni ljudi. Zovem ih neozbiljnim zato što ako imate portparola i direktora marketinga, koji imaju plate po tri, četiri, pet hiljada evra, vi ste dužni kao savez da se obratite ljudima koji su za vas navijali. Nije za vas navijao samo Rade ispred tv ekrana, već milioni njih. Pri tom su uložili pare, kupovali karte i odlazili u Nemačku da isprate vaše utakmice. Minimum ljudskog dostojanstva je da im se obratite, Ja branim sebe i narod, mi smo navijali za vas, a nije im prvi put da se tako ponašaju – rekao je Bogdanović gostujući u podkastu Balkan Rules.

On je dodao da predsednik FSS Dragan Džajić nema više energije za obavljanje svoje funkcije.

– Imamo savez koji vodi Dragan Džajić, veliko fudbalsko ime, međutim, svako vreme nosi svoje breme. Ne može on više da unese energiju kao što može jedan 40-godišnjak. Ništa lično, ne daj Bože, ali mislim da svet pripada mladima, a on nek bude konsultant, Dajte mu na važnosti i recite mu “ti si konsultant, pa nešto reci, a pusti druge da rade”, objasnio je analitičar RTS i zatim dodao:

– Voleo bih da budem kao onaj duh Kasper iz crtanog filma, koji ima moć da ti kaže “dobar dan dragi gospodine, sutra ostavka i da te više ne vidim, jer ako se vratiš, treći dan nećeš doživeti.” I razbaštinio bi ih sve. Malo je tužno da nećeš Nemanju Vidića. To ti je isto kao da dođe Sidni Kraford, a ti nemaš ni jedan zub i nećeš da je poljubiš.

Bivši fudbaler je otkrio i da je pre početka takmičenja u Nemačkoj bilo problema u reprezentaciji.

– Oni su nešto prikrili, jer nije normalno da igrači odu na Evropsko prvenstvo u bermudama, bez odela. A otišli su tako jer nisu mogli da se dogovore koja će firma da bude sponzor. Mene je sramota o tome da pričam, a to je bio znak da tu nešto nije u redu.

Bogdanović je, zatim, pohvalio državu Srbiju zbog velikog ulaganja u sport.

– Republika Srbija nikada u svojoj istoriji nije više ulagala. Pravi se Nacionalni stadion, napravili su četiri nova stadiona, državni sponzori, državne firme daju, pumpaju (novac), evo, sad je Zvezda ušla u Ligu šampiona. U Evroligi su Partizan i Zvezda, sredom i četvrtkom niste u stanju u restoran da odete kolika je navala turista, ljudi iz regiona. Ali naš fudbal ne funkcioniše zato što imaju lošu organizaciju i jednostavno, tu treba da tražimo dobra i kvalitetna rešenja – rekao je Rade Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari