Zvaničnici vlade Argentine pozvali Mesija da se izvini zbog pevanja rasističke pesme o francuskim fudbalerima afričkog porekla (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Zvaničnici argentinske vlade pozvali su kapitena reprezentacije Lionela Mesija i predsednika Fudbalskog saveza Klaudija Tapiju da se izvine zbog toga što su igrači nakon pobede u finalu Kopa Amerike skandirali rasističke pesme o francuskim fudbalerima afričkog porekla.

Na snimku koji je objavio vezni fudbaler Enco Fernandez se ne vidi da li Mesi skandiran, ali podsekretar za sport Hulio Garo smatra da bi i on trebalo da uputi izvinjenje.

„Kapiten nacionalnog tima mora da se izvini za ovaj slučaj. Isto važi i za predsednika saveza. Mislim da je to prikladno. (Incident) ostavlja našu zemlju u lošoj poziciji i pored uspeha“, ocenio je Garo.

FIFA je saopštila ranije da istražuje slučaj nakon što je Fudbalski savez Francuske uložio žalbu, a londonski Čelsi je naveo da je pokrenuo disciplinski postupak protiv svog igrača Enca Fernandeza koji je objavio snimak.

Fernandez je uputio javno izvinjenje zbog snimka, koji je nastao tokom slavlja argentinskih fudbalera nakon finala Kopa Amerike u kom su savladali Kolumbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari