Legenda crno-belih tvrdi da se ne nalazi među najboljim igračima u istoriji kluba: “Po brojkama jesam, ali realno ni među prvih 15” 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Legendarni kapiten Partizana, fudbaler sa najviše nastupa za crno-bele Saša Ilić, ne smatra da se nalazi u grupi najkvalitetnijih igrača u istoriji crno-belih.

Trener Nižnjeg Novgoroda u intervjuu za ruske medije Ilić navodi da nije u vrhu liste najboljih fudbalera u istoriji kluba iz Humske.

„Ako govorimo o brojkama, onda da, odigrao sam najviše mečeva za klub. Postigao sam i dosta golova. Uzeo sam s Partizanom 11 trofeja i veoma sam ponosan na njih. Ako idete po statistici, onda ja sam legenda. Međutim, ako me uporedite sa drugim igračima, ja realno nisam u vrhu. Mislim da nisam ni među prvih 15.“, rekao je Ilić.

On je nabrojao ko su igrači koji su, po njegovoj proceni, bili kvalitetniji.

„Za mene je najbolji igrač Partizana svih vremena Momčilo Vukotić, koji nas je napustio pre tri godine. Na drugo mesto bih stavio Predraga Mijatovića, koji je posle Partizana zablistao u Real Madridu i pogodio u finalu Lige šampiona. Od novije generacije tu su Dušan Vlahović, Andrija Živković, Saša Lukić, Strahinja Pavlović. Mnogi đaci Partizana igrali su u vrhunskim klubovima – Real Madridu, Barseloni, Mančester junajtedu. Ovo su samo neki od igrača, ako nastavim da nabrajam nećemo završiti intervju do sutra“.

Legendarni kapiten Partizana se dotakao i Marka Nikolića koji je preuzeo ekipu CSKA iz Moskve, a koji je njega trenirao i osvojio titulu sa timom iz Humske.

„Sa Nikolićem sam uzeo poslednju titulu u Partizanu. Marko je sjajna osoba i trener, veoma smo bliski. Takođe je doneo mnogo koristi ruskom fudbalu – osvojio je kup sa Lokomotivom i odveo tim u Ligu šampiona. Mislim da će se boriti sa CSKA za prvo mesto u Premijer ligi. Za njega i njegov rad vežu me samo najlepše uspomene. Možda je u početku bilo malo čudno takmičiti se protiv njega, jer je on bio moj trener u Partizanu. S druge strane, mi smo istih godina. Rano je prestao da igra i počeo je da se bavi trenerskim poslom, s 27 godina. A ja sve suprotno, igrao sam do 42. godine. Smešna situacija je nastala kada je igrač bio čak i malo stariji od glavnog trenera. Ali, među nama nije bilo prepreka ili nesuglasica“, rekao je legendarni igrač Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari