Savo Milošević o odlasku sa klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine: Moja procena aktuelne političke situacije mi govori da je poštenije da se povučem 1Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Srpski stručnjak, nekadašnji trener Partizana Savo Milošević rekao je da je na osnovu svoje procene aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini procenio da je bolje da napusti funkciju selektor fudbalske reprezentacije te zemlje.

Milošević je ovu selekciju vodio do kraja baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u kojem je eliminisana od Ukrajine.

– Što se tiče ta tri minuta protiv Ukrajine, sigurno bismo hladne glave doneli bolje odluke. Nažalost, malo je falilo. Mislim da je ekipa dala maksimum – rekao je Milošević za N1 Sarajevo.

On je objasnio razloge rastanaka sa Fudbalskim savezom BiH.

– Zajedno smo se dogovorili da će biti teško da nastavimo saradnju. Zbog svega što se dešava u BiH, aktuelna politička situacija i moja procena. Onda sam shvatio da je nemoguće da imam celokupnu podršku, a ne bih mogao maksimalno da pomognem BiH. Ako je tako, onda je bolje i poštenije povući se. Moja procena je bila takva.

Kako tvrdi, bio je zadovoljan saradnjom i ističe da je imao potpunu podršku.

– Imao sam apsolutnu podršku u svemu, od svakog zaposlenog u Savezu. Mogi samo da osećam zahvalnost prema svima, za sve ono što su uradili za mene. Za posebne zahteve – da li sam dovodio neke igrače ili slično? Apsolutno ne. Mislim da se niko nije usudio da me pita za takve vrste usluga. Niko u Savezu i oko Saveza to nije ni probao – rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari