Evo kad opet igra Srbija u Ligi nacija: Šta je potrebno “orlovima” za plasman u narednu fazu? 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs)

Fudbalska reprezentacija Srbije započela je svoje prvo učešće u najboljoj, „A“ diviziji Lige nacija remijem sa Španijom (0:0) u Beogradu i porazom od Danske (2:0) u Kopenhagenu.

Ekipa selektora Dragana Stojkovića okuplja se ponovo već u oktobru, kada je očekuju još dve utakmice u Grupi 4.

Naredni duel “orlovi” igraju 12. oktobra protiv Švajcarske (20.45) i to na stadionu “Dubočica” u Leskovcu, a tri dana kasnije putuju u Španiju.

Poslednje kolo na programu je mesec dana kasnije, kada 15. novembra Srbija gostuje u Švajcarskoj, dok 18. novembra, opet u Leskovcu, dočekuje Dansku (20.45).

Na tabeli Grupe 4 trenutno vodi Danska sa 4 boda, Španija ima 3, Srbija 1, dok je Švajcarska zabeležila dva poraza.

Podsetimo, najbolje dve ekipe u grupi odlaze u četvrtfinale koje je na programu od 20. do 25. marta, dok će trećeplasirani u grupi igrati baraž sa za ostanak u „A“ diviziji.

Poslednjeplasirani iz svake grupe ispada u „B“ diviziju Lige nacija.

Učinak u Ligi nacija ima i veliki značaj kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi.

Naime, četiri najbolje selekcije koje nisu izborile baraž kroz kvalifikacije za Mundijal, igraće u baražu sa još 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija. Od ukupno 16 selekcija, samo će njih četiri kroz baraž obezbediti vizu na Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari