Kako smo očekivali, odlično smo prošli: Srbija osvojila veliki bod u duelu sa Španijom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je sa Španijom bez golova u prvoj utakmici u A diviziji Lige nacija.

Ekipa selektora Dragana Stojkovića, u kojoj nije bilo nekoliko ključnih igrača sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, prikazala je iznenađujuće dobru partiju i osvojila veliki bod u najkvalitetnijoj diviziji ovog takmičenja.

Srbija je čak mogla da dođe i do sva tri boda, jer je najbolju šansu na utakmici imao Luka Jović, koji je bio sam pred golmanom Rajom, ali je sa deset metara promašio gol.

Tokom prvog poluvremena “orlovi” su uspevali da u pojedinim trenucima prenesu igru na polovinu protivnika, međutim, u nastavku su Španci potpuno preuzeli inicijativu i gotovo sve vreme se igralo ispred kaznenog prostora domaćina.

Zbog brojnih izostanaka Stojković je bio prinuđen da u sastav uvrsti čak trojicu debitanata, kao i nekoliko igrača koji nemaju veliki broj nastupa za nacionalni tim ili dugo nisu igrali za nacionalni tim.

Ipak, zahvaljujući velikom trudu i ogromnoj motivaciji igrača Srbija je uspela da ostvari rezultat koji je malo ko očekivao.

Stojkovićevom timu na ruku nije išla ni atmosfera na stadionu, jer uprkos tome što je u Beogradu gostovala najbolja i najatraktivnija selekcija u Evropi tribine stadiona “Rajko Mitić” nisu bile popunjene.

Očiglednu nezainteresovanost za mečeve reprezentacije, za koju postoji puno razloga, FSS je pokušao da prikrije tako što je podelio veliki broj besplatnih ulaznica, ali to nije donelo veću podršku igračima.

U drugom meču Grupe 4, u kojoj su Srbija i Španija, Danska je kao domaćin pobedila Švajcarsku sa 2:0 (0:0).

Reprezentacija Srbije za tri dana, 8. septembra, igra drugi meč u grupi i to protiv Danske u Kopenhagenu (18.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari