Kad i gde možete da gledate fudbalsku utakmicu između Srbije i Španije? 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI, EPA-EFE/RONALD WITTEK, Ilustracija: Danas

Fudbalska reprezentacija Srbije započinje učešće u A diviziji Lige nacije, a protivnik je aktuelni evropski prvak, selekcija Španije.

Utakmica se igra večeras na stadionu „Rajko Mitić“, sa početkom u 20.45 časova.

Španci dolaze u Beograd u sjajnom raspoloženju.

Ne nedavno završenom EURU su zabeležili pobede na svih sedam utakmica na turniru što nikome do sada nije pošlo za rukom, dok će u ovom izdanju Lige nacija selektor Luis de la Fuente pružiti priliku nekim igračima koji nisu imali veliku minutažu u A selekciji.

U timu neće biti suspendovanih Alvara Morate i Rodrija koji su na proslavi evropske titule u Madridu pevali „Gibraltar je španski“.

Zatim neće biti Hеsusа Nаvаsа koji je završio reprezentativnu karijeru, a na spisku nije ni prvi golman Unai Simon, kao ni defanzivac Naćo.

Sa druge strane, tu je golman Čelsija Robert Sančez, defanzivac Selte Oskar Mingeza, štoper Aston Vile Pau Tores, te veznjaci Valensije, odnosno Bajer Leverkuzena, Pepelu i Aleš Garsija, dok je u napadu relativno novo ime mladi napadač Viljareala Jeremi Pino koji se vratio na teren posle dužeg odsustva zbog povrede.

Sa druge strane u reprezentaciji Srbije je sve drugačije.

Atmosfera u nacionalnom timu nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu nije pozitivna, a poverenje javnosti u selektora Dragana Stojkovića je poljuljano.

Dojučerašnji kapiten Dušаn Таdić sе pоvukао iz rеprеzеntаciје, a u timu iz različitih razloga neće biti ni Аlеksаndra Мitrоvića, Sеrgејa Мilinkоvić-Sаvića, Vаnje Мilinkоvić-Sаvića, Мilоša Vеlјkоvića, Nеmаnjе Gudеlја, Filipa Мlаdеnоvića, Filipa Kоstića, а vеrоvаtnо nеćе mоći dа igrајu ni Аlеksа Теrzić i Nеmаnjа Маksimоvić.

U takvim okolnostima bod protiv Španije bi bio premija, mada ako se setimo da ovog leta za igru „crvene furije“ rešenje nisu imali ni Italija, Nemačka, Francuska, Hrvatska i Engleska, jasno je da će četa Dragana Stojkovića uspeti da pronađe recept za brzonoge ofanzivce Španije.

Španija pod „dirigentskom palicom“ Luisa de la Fuentea igra napadački fudbal.

Posed lopte je ono na čemu insistira iskusni stručnjak, a po osvajanju iste preciznim i direktnim pasovima u noge saigrača lako prelaze velike delove terena u samo nekoliko poteza.

Kada dođu do kaznenog prostora protivnika ne libe se da šutiraju, a često umeju i da budu precizni sa većih daljina.

Pogotovo se treba paziti brzonogog krilnog napadača Lamina Jamala koji je na spektakularan način započeo novu sezonu u dresu Barelone, kao i dva plejmejkera Blaugrane Pedrija i Danija Olma koji se takođe nalaze u izvrsnoj formi.

Takođe velika opasnost preti i od drugog krilnog napadača, Nika Vilijamsa, a u srcu napada bi se od prvog minuta mogao naći Hoselu ili Ajoze Perez.

Bekovi Španije odlaze veoma „visoko“ u fazi napada, pa se treba pričuvati prodornih Marka Kukurelje i Danija Karvahala koji preciznim šutevima mogu da naprave probema protivničkoj odbrani u šesnaestercu.

Za očekivati je da gledamo utakmicu koja će se igrati na polovini Srbije, a kako će se odbrana „orlova“ suprostaviti raspoloženom protivniku ostaje da se vidi.

Fudbalski reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Španije i dodao da njegov tim mora da pronađe svoju igru protiv aktuelnog evropskog šampiona.

„Neće biti nimalo lako, mi moramo da nađemo neku našu igru, pre svega dobro da se branimo, jer znamo da Španci vole da drže loptu, menjaju strane, traže prostor. U defanzivnom smislu moramo da budemo perfektni, a imamo kvalitet da mi napravimo šanse i da ih ugrozimo“, rekao je Pavlović za sajt Fudbalskog saveza Srbije, piše Beta.

Prema njegovim rečima, Španci su pokazali na Evropskom prvenstvu da su trenutno najjača reprezentacija i da „igraju najlepši fudbal“.

„Biće sigurno zanimljivo igrati protiv najboljih“, rekao je Pavlović i dodao da navijači Srbije mogu da očekuju dobar meč.

U grupi 4 A lige nacija su još i Danska i Švajcarska.

Utakmicu protiv Španije večeras prenosiće RTS.

Srbija narednu utakmicu u Ligi nacija igra u nedelju 8. septembra protiv Danske u gostima (18 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari