Startovala Liga šampiona u fudbalu: Kako su prošli rivali Crvene zvezde? 1Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Fudbaleri Jang Bojsa, PSV Ajndhovena, Milana i Štutgarta, ekipa koje su protivnici Crvene zvezde u Ligi šampiona doživele su poraze u prvom kolu.

Jang Bojs je na svom terenu poražen od Aston Vile (3:0) u duelu koji je pokazao razliku u klasi dva tima. Tim iz Birmingema je do poluvremena, golovima Tilemansa (27) i Remzija (38) ostvario veliku prednost, a konačan rezultat postavio je Onana u 86.

Trener Juventusa Tijago Mota počeo je utakmicu sa najmlađim timom “stare dame” u istoriji ovog takmičenja, međutim, i neiskusna ekipa bila je dovoljno kvalitetna za pobedu nad PSV (3:1). Golove za klub iz Torina postigli su Jildiz (21), Mekeni (27) i Gonzales 52, a Holanđani su smanjili pogotkom Saibarija u četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena. Dušan Vlahović je odigrao solidan meč i zabeležio asistenciju.

Milan je poveo protiv Liverpula već u 3. minutu preko Pulisica, međutim, “crveni” su sa dva gola centralnih bekova, Konatea u 23. i Van Dajka u 41. preokrenuli do poluvremena. Trijumf gostima iz Engleske obezbedio je Soboslai u 67. minutu.

Startovala Liga šampiona u fudbalu: Kako su prošli rivali Crvene zvezde? 2
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Real je imao puno problema u duelu sa Štutgartom, ali je u finišu došao do pobede (3:1). Madriđani su poveli preko Mbapea (46), izjednačio je Undav (68), da bi u 83. Ridiger ponovo doneo prednost šampionu Evrope, a trijumf obezbedio Endrik, nova brazilska zvezda u petom minutu nadoknade.

U preostala dva večerašnja meča Bajern je u Minhenu naneo katastrofalan poraz zagrebačkom Dinamu 9:2, dok je Sporting u Lisabonu savladao Lil (2:0).

Meć u Minhenu obeležio je Hari Kejn, koji je četiri puta zatresao mrežu zagrepčana i sa ukupno 33 pogotka u Ligi šampiona oborio rekord Vejna Runija kao najbolji strelac iz Engleske u ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari