Partizan ni sa novim trenerom ne menja prošlosezonske navike: Jovanović spasavao, Saldanja doneo bodove 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Napredak rezultatom 1:0 (0:0) u utakmici prvog kola nove sezone Superlige Srbije, u kojoj su Kruševljani bili domaćini na stadionu u Humskoj.

Pobedu crno-belima doneo je Mateus Saldanja i to pogotkom u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je posle šuta Natha ubacio loptu u mrežu rivala.

U utakmici u kojoj je crno-bele vodio novi trener Aleksandar Stanojević, nije se mnogo toga promenilo u odnosu na prošlosezonske mečeve, kada su na klupi bili Igor Duljaj i Albert Nađ.

„Gosti“ su na svom stadionu stvorili nekoliko dobrih prilika, Šćekić je već u 6. minutu pogodio prečku, ali opet je golman Jovanović bio najbolji igrač u svom timu.

Kao i u većini utakmica prošle sezone, čuvar mreže Partizana bio je najzaslužniji za to što crno-beli nisu primili nekoliko golova pre nego što je, a ko drugi nego Saldanja, doneo bodove Partizanu.

Ekipa trenera Aleksandra Stanojevića je od 67. minuta imala i igrača više zbog isključenja Tošeskog, međutim, osim izrazite terenske prednosti Partizan nije uspevao da napravi pravu priliku za pogodak sve do nadoknade vremena.

U narednom kolu, 27. jula Partizan gostuje ubskom Jedinstvu, dok Napredak igra protiv Železničara u Pančevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari