Svetski rekord Rožerija Senija svakako pada, ali...: Nije Kristijano Ronaldo jedini pred 1.226. utakmicom 1Foto: EPA-EFE/ANDRE KOSTERS

Portugalija večeras (20.45) na Sportingovom stadionu u Lisabonu igra protiv Finske prvu od dve pripremne utakmice za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun-14. jul), gde je u grupi sa Češkom, Turskom i debitantom Gruzijom.

Španac Roberto Martinez, selektor domaćina, neće moći da se osloni na Kristijana Ronalda (39), jedinog igrača u svetskom fudbalu s više od 200 utakmica za nacionalni tim (206) i najboljeg strelca svih vremena u međuanrodnim mečevima (128), koji će postati i rekorder sa šest učešća na šampionatima Evrope.

Po ranijem dogovoru, biće na poštedi još nekoliko dana jer je najkasnije i završio klupsku sezonu, na njegovu žalost – u suzama.

Teško mu je palo što je Al Nasr na penale propustio priliku da u saudijskom kupu uzme jedini domaći trofej u minuloj takmičarskoj godini. Njegov gradski rival iz Rijada Al Hilal se domogao i triplete, budući da je i neporaženi šampion, ubedljivo ispred drugoplasiranog Ronaldovog tima, i osvajač Superkupa u finalu završnog turnira isto s Al Nasrom.

Najsjajnija portugalska zvezda staviće se na raspolaganje u utakmici s Hrvatskom na Nacionalnom stadionu u lisabonskom predgrađu Oeirasu 8. juna.

Prvi sledeći meč biće mu 1.226. u karijeri, po čemu bi nadmašio čuvenog golmana Sao Paula i povremenog brazilskog reprezentativca Rožerija Senija, koji je zbogom fudbalu rekao 2015. sa 1.225.

Svetski rekord Rožerija Senija svakako pada, ali...: Nije Kristijano Ronaldo jedini pred 1.226. utakmicom 2
Foto: EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Međutim, novinar brazilskog magazina „Plakar“ Rodolfo Rodriges nalazi da nije samo portugalski as rame uz rame s nekadašnjim neumoljivim strelcem i s bele tačke i iz slobodnih udaraca.

Golman Fluminensea Fabio (43) čuvao je mrežu 1.225. put na meću sedmog kola brazilske Serije A na Marakani u Riju protiv Žuventuda, tima iz države Rio Grande do Sul, koji je kući odneo bod (1:1).

Svetski rekord Rožerija Senija svakako pada, ali...: Nije Kristijano Ronaldo jedini pred 1.226. utakmicom 3
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Domaćin je poveo iz Marselovog penala u 42. minutu, a protivnik je izjednačio u 67. minutu baš zahvaljujući kardinalnoj grešci Fabija, koji je poklonio loptu strelcu Žadsonu.

Fabio je ranije bio pozivan u državni tim, poslednji put 2011, ali nikada nije debitovao.

U sledećem kolu nacionalnog prvenstva Flu je gost Botafoga 12. juna.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari