Hvala državi što nam omogućava da budemo konkurentni: Trener Crvene zvezde govorio o budžetima klubova u Ligi šampiona 1Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je na konferenciji za medije pred sutrašnji meč prvog kola Lige šampiona sa Benfikom u Beogradu (18.45) govorio i o podršci države fudbalu u Srbiji.

Povod za ovu temu bilo je pitanje da li klubove manjim budžetom treba da plaši poraz zagrebačkog Dinama od Bajerna (9:2).

„Isto ste me pitali i pred utakmicu sa Liverpulom, kada je Maribor izgubio 0:7, da li sam se uplašio. Ne gledam u tom pravcu, pa šta iako izgubimo, šta će se desiti? Hoćemo da igramo fudbal i dobru igru, tu smo gde smo. Mi smo mala zemlja, koja igra u elitnom takmičenju. Ne tražim da to bude senzacionalizam, ali je čast. Mi tek sad počinjemo, kaskamo što se tiče sporta. Gledam nove stadione, država je tri napravila, a i ta „Alijanc arena“ nije napravljena tek tako“, rekao je Milojević, a zatim dodao:

„Hvala državi što nam omogućava da budemo konkurentni. Mogu da odgovorim kontrapitanjem o budžetima, ali to neću da kažem jer ovde nije borba Davida i Golijata već stvar da odigramo lepu utakmicu protiv renomiranog protivnika, veliki respekt prema njima. Ne plašim se nikoga, ni bilo kog rezultata, to sam pokazao. Hoću da igrači budu hrabri, da daju sve što treba, da se borimo. Prvo treba sami da se pogledamo u oči, ima mnogo faktora za dolazak do rezultata, da li taktika, da li je nekome dan, sitnice će odlučiti, možda jedan prekid, možda aut, faul“, izjavio je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari