Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred duel u Gentu: Treba nam igranje u Evropi, to smo objasnili i igračima koji toga nisu svesni 1Foto: Starsport

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je pred revanš meč sa Gentom (18.00) u plej-ofu za plasman u Ligu konferencije da njegov tim ima loš rezultat iz prve utakmice (0:1), ali da će učiniti sve da se plasira u grupnu fazu takmičenja.

„Generalno, imamo loš rezultat iz prve utakmice, međutim, imamo pravo da se nadamo zato što smo videli i pokazali da možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Imali smo dosta povoljnih situacija u Beogradu koje nismo iskoristili, tako da igra se još jedna utakmica i nemamo šta da izgubimo. Moramo da uradimo sve da pokušamo da prođemo dalje, verujemo da možemo i videćemo sutra da li možemo“, rekao je Stanojević, a zatim dodao:

„Očekujem različitu utakmicu, očekujem veći pritisak sa njihove strane, više bočnih lopti. Faktor publike donosi nešto, ali i nama je to bolje. Ono je bila sablasna atmsofera na našem stadionu, tako da mislim da će biti drugačija utakmica, sa većim pritiskom sa njihove strane i biće agresivniji. Biće ovo zahtevna utakmica. Posle određenih analiza zadovoljan sam kako sam igrali, mislim da smo bili opasni, direktni, konkretni. Falilo nam je da postignemo gol, što je najvažnije, naravno. Tako da, šansu vidimo u strpljenju, moramo da probamo da igramo, da odgovorimo na njihov pritisak i da budemo opasni. A onda da li ćemo iskoristiti šanse, videćemo“.

Trener crno-belih otkrio je da već zna startnu postavu, kao i da su igrači, osim Saldanje, psihološki spremni za sutrašnji duel.

„Imamo jasnu sliku kako hoćemo da igramo. Imamo problem sa Saldanjom, on je u situaciji u kojoj se ne zna kako će biti, šta će biti, postoji dilema. Inače, znamo jasno ako on igra ili ne. Imam jasnu ideju kako ćemo ući u utakmicu i kako ćemo je završavati u odnosu na situaciju. Imamo jasan plan načina igre, samo čekamo da vidimo ko će biti spreman. Psihički su svi spremni, imali smo dosta sastanaka o tome koliko je ovo važno za klub, za navijače, državu, nas same. Imali smo dosta utakmica u prethodnim periodima, sada smo odložili prvenstvene, tako da ćemo videti u odnosu na povrede ko će igrati“, izjavio je Stanojević.

U tim se vraća i Aldo Kalulu, koji je bio suspendovan posle meča sa Luganom zbog nediscipline.

„On je profesionalac i izvinio se za postupak. Ne možemo zbog jedne situacije sad da danima bičujemo i teramo do kraja. Jednostavno, platio je svoj ceh i postoje neki sistemi vrednosti u Partizanu, našem načinu razmišljanja, način ponašanja, pravila koje moraju da se poštuju. Možete jednom da pogrešite, drugi put nemate pravo na grešku, tako da svi mi imamo pravo na neku grešku. Jednostavno, u suštini je iza nas svaka situacija, nastavljamo normalno i biće kao da se ništa nije desilo. Zna se kako moramo da se ponašamo, kako da funkcionišemo i znamo ako se ponavljaju neke stvari da će biti najteža kazna za svakog od nas, tako da se prekida saradnja. Sad nastavljamo normalno uz jednu pozitivnu priču“, objasnio je trener Partizana.

Srpski klubovi su postigli neočekivano loše rezultate u dosadašnjem toku takmičenja u Evropi.

„Imam motiv, svi znamo šta znači Evropa za nas i srpski fudbal. Znamo šta nam znači ova utakmica i ostanak u Evropi, igrači su svesni toga, jasno je predočeno i ovima što nisu svesni. Tako ćemo nastupiti. Ja sam rekao, nama treba Evropa, mi moramo da je igramo. Šta će biti ne znam“, rekao je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari