Atalanta registrovala Vanju Vlahovića za Ligu šampiona: Ponikao u Partizanu, prodali ga za "siću" pre nego što je debitovao 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini uvrstio je mladog srpskog fudbalera Vanju Vlahovića na listu igrača koji će ove sezone nastupati u Ligi šampiona za klub iz Serija A.

Napadač tima iz Bergama konkurisaće za mesto u timu već 19. septembra, kada njegova ekipa bude igrala protiv Arsenala, a aktuelni pobednik Lige Evrope će se u prvoj fazi takmičenja sastati i sa Šahtjorom, Seltikom, Štutgartom, Jang Bojsom, Realom i Barselonom.

Tako će jedan od najboljih igrača iz Partizanove fudbalske škole u poslednjih nekoliko godina, umesto u crno-belom dresu, pokušati da prve seniorske korake u evropskim takmičenjima napravi kod “crno-plavih”.

On je je u januaru 2023. otišao iz Partizana najpre na pozajmicu za 30.000 evra, da bi godinu i po kasnije Atalanta sa njim potpisala petogodišnji ugovor, a crno-belima platila još 225.000 evra za transfer.

U omladinskom timu Atalante postigao je čak 25 golova u 38 nastupa, a za U23 sastav tima iz Bergama dao je osam golova na 21 utakmici.

Ko je Vanja Vlahović?

Vanja Vlahović rođen je u Vršcu 2000. godine, igra na poziciji centarfora i član je U-21 reprezentacije Srbije.

Vlahović je u Partizanu bio od 2014. godine, kada je stigao iz Vršca.

„Počeo sam u dvorištu sa bratom, a kasnije se to prebacilo na veliki teren. Kasnije smo igrali prijateljsku utakmicu sa Partizanom, a mene je primetio trener Zvonko Popović. Posle sam dobio poziv i kreće moja priča“, govorio je Vlahović o svojim počecima u Humskoj.

Atalanta registrovala Vanju Vlahovića za Ligu šampiona: Ponikao u Partizanu, prodali ga za "siću" pre nego što je debitovao 2
Foto: Miroslav Todorovic / STARSPORT

Navijači Partizana nisu imali priliku da ga vide u seniorskom timu. Bio je strelac 19. januara 2023. u pripremnom meču protiv Ahmata kad je trener bio Gordan Petrić, a pola godine kasnije crno-beli su potvrdili da je definitivno otišao u Atalantu. „Partizan i Atalanta postigli su dogovor o transferu Vanje Vlahovića“, saopštili su tom prilikom.

Aktuelni trener Aleksandar Stanojević vodio je Vanju Vlahovića na pripreme prvog tima u januaru 2021, kada je imao samo 16 godina. Ipak, njegova seniorska karijera počeće daleko od Humske i od prvog tima Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari