"Srbija ima predstavnika u krem de la kremu": Vladan Milojević emotivan posle trijumfa nad Bodeom (VIDEO) 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević posle pobede nad Bodo Glimtom (2:0) i plasmana u Ligu šampiona njegovog tima je zaplakao i pao na kolena.

„Moram da kažm da su mi proradile emocije, jer stvarno neizmerno volim ovaj klub. On mi je sve dao i kada ste u njemu želite da ostvarite sve što možete. Liga šampiona je bila naš cilj, uprkos problemima koje imamo. Momci su ostavili srce na terenu. Jedno veliko bravo i veliko hvala na pripremljenoj utakmici. Ovo nije samo pobeda Crvene zvezde. Naš fudbal, opravdano ili neopravdano, trpi kritike, ali moramo da shvatimo da smo mala zemlja. imali smo četiri ili pet predstavnika, ali moraju da znaju svi da naši predstavnici daju sve od sebe. Srbija ima predstavnika u krem de la kremu, igraćemo sa gigantima”, rekao je Milojević, a zatim dodao:

“Hvala menadžmentu, koji nam daju svu logistiku i mi možemo samo da se osvrnemo na teren. Doneil smo Ligu šampiona u Srbiju. Čestitam svim građanima Srbije. Čestitam Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji. Zvezda je ozbiljan brend. Nije to uspeh kao što su doneli sportisti sa Olimpijskih igara, ali gde god odete i zavijori se zastava Srbije, veliki je uspeh“.

On se potom osvrnuo na dvomeč sa norveškim šampionom.

„Možemo da se vratimo na utakmicu u Bodeu. Nama veštačka trava ne odgovara, ljudi ne shvataju koliko je to nestvarno teško. Oni su adaptirani da igraju na niskoj temperaturi i takvom terenu. Išli smo da patimo, ali i po pozitivan rezultat. Posle toga, očekivali smo Bode baš ovako kako je igrao, oni ne menjaju njihov stil igre. Znali smo da će najveći problem biti ako im ne damo da kreću napade iz poslednje linije. Vršili smo presing i nismo im dali da kreću iz poslednje linije. Oni toliko šutiraju i imaju moć, napred imaju nešto nenormalno, a šutnuli su nam samo jednom na gol. Mnogo toga može da se nauči od Bodea, od njihovog sistema. Čestitao sam njihovom treneru, neka nastave tim putem, a mi idemo dalje“, podvukao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari