Fudbaleri Zvezde prespavali sat vremena, pa stigli do prihvatljivog poraza pred revanš 1Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Bodo Glimta u Norveškoj rezultatom 2:1 (0:0) u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Iako nisu prikazali dobru partiju crveno-beli su uspeli da ostvare rezultat koji im daje šansu da u revanšu, koji se igra u sredu 28. avgusta u Beogradu, ostvare prolazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Golove za domaćina postigli su Bjerfut u 52. i Mata u 62. minutu, a strelac za ekipu trenera Vladana Milojevića bio je Mimović u 75. minutu.

U utakmici u kojoj su domaći imali terensku inicijativu, veći posed lopte i mnogo više šansi za gol, Zvezda je tek posle drugog gola norveškog šampiona preuzela inicijativu i stigla do prihvatljivog poraza.

Trener Milojević ostao je veran svojem oprobanom receptu u evropskim takmičenjima, pa je u prvom poluvremenu njegova ekipa pre svega vodila računa o tome da ne primi gol.

Fudbaleri Zvezde prespavali sat vremena, pa stigli do prihvatljivog poraza pred revanš 2
Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Uprkos tome, domaći su uspevali da stvore dobre prilike, a najbolju su imali u 37. minutu kad je Sjevold pogodio prečku.

Na početku drugog poluvremena odbrana crveno-belih se raspala, pa su igrači norveškog šampiona stvorili tri dobre šanse, pre nego što su u 52. minutu poveli preko Bjerfuta.

Samo četiri minuta kasnije Milojević je umesto Rodića, koji nije prikazao dobru partiju, ubacio mladog Mimovića, nastojeći da pokrije rupe u defanzivnoj liniji.

Ipak, u 61. minutu, posle dobrog udarca iskosa sa leve strane ivice šaesnasterca Mata je savladao Ilića i duplirao prednost domaćih.

Tek tada je Zvezda počela da napada, prvo je Ivanić imao priliku u 73. minutu, da bi nedugo potom, posle centaršuta iz prekida, Mimović uspeo da postigne gol i donese svom timu rezultat koji daje nadu da u revanšu može da ostvari prolazak u Ligu šampiona.

U preostale dve večeras odigrane utakmice plej-ofa Dinamo je u Zagrebu pobedio azerbejdžanski Karabag sa 3:0 (1:0), dok je Lil na svom terenu savladao Slaviju iz Praga rezultatom 2:0 (0:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari