Fudbaler Juventusa potrošio 2,5 miliona evra na ilegalno klađenje, dobijao pretnje od zelenaša 1 EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Italijanski fudbal potresaju novi skandali. Ovog puta reč je o ilegalnom klađenju čiji su protagonisti i fudbaleri, aktuelni igrači Juventusa, Njukasla, Aston Vile, Rome…

Italijanski fudbal podložan je raznim mahinacijama međutim aktuelna je sigurno jedna među većim i preti da u potpunosti parališe čitav sistem.

Naime, u toku je istraga u vezi sa ilegalnim klađenjem na fudbalske mečeve u Italiji od strane aktuelnih igrača što je od strane Fudbalskog saveza Italije najstrožije zabranjeno.

Nikolo Fađoli, fudbaler Juventusa, i Sandro Tonali, igrač Njukasla, koji je do prošlog leta nastupao za Milan nalaze se u centru skandala.

Njihove izjave date policiji u kombinaciji sa pretragom ličnih telefona, tableta, kompjutera pokazuju da oni nisu bili izolovani slučajevi već da su u čitave nelegalne radnje uvučeni još neki aktuelni fudbaleri koji nastupaju u Seriji A.

Tužilaštvo u Torinu pronašlo je brojne nelegalne platforme za klađenje, kojih najviše ima u Aziji. Na njima su fudbaleri mogli da ulažu velike svote novca a da njihov identitet ne bude otkriven.

Nikolo Fađoli, mladi fudbaler Juventusa, čini se da je najviše ogrezao u klađenju. Prema saznanjima istražnih organa, on je na pomenutim platformama potrošio čak 2,5 miliona evra. Novac nije imao na svom računu već je pozajmiljivao od raznih sumnjivih tipova, zbog čega postoje indicije da je upleten u organizovani kriminal.

Da je situacija veoma složena pokazuje i to da je italijanski mešetar, koji je već robijao više godina, Fabricio Korona, obznanio informacije na osnovu kojih tvrdi da su se na ilegalnim platformama kladili i El Šaravi, fudbaler Rome, zatim Federk Gati iz Juventusa, kao i Nikolo Kazale iz Lacija.

Najviše je zaglibio Fađoli, koji je dobijao i ozbiljne pretnje od strane zelenaša zato što, najverovantije, nije vratio novac na vreme. Da bi dobio najmanju moguću suspenziju od strane Saveza, mladi fudbaler Juventusa maksimalno je sarađivao sa istražnim organima zbog čega bi mogao da bude kažnjen samo do kraja tekuće sezone.

Fađoli je otkrio imena fudbalera za koje zna da su se kladili na ilegalnim platformama, a i priznao je da mu je Sandro Tonali objasino kako da se kladi na „crnom tržištu“.

Aktuelni fudbaler Njukasla nalazi se u težoj poziciji, s obzirom na to da je dokazano da se kladio i na utakmice Milana dok je bio član Rosonera. Njemu zbog toga preti mnogo duža suspenzija, jer je u pitanju sportska prevara.

Reprezentativac Italije je već saslušan od fedralnog tužioca FS Italije koji čeka da dobije i rezultate kontrole Tonalijevih elektronskih uređaja koji su zaplenjeni prošle nedelje. Tonali, ako želi da dobije smanjenje kazne, kao Fađoli, moraće da kaže sve što zna, a to sa sobom donosi nove probleme i širi mrežu imena uključenih u nedozvoljeno klađenje fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari