Fudbaler Vanja Drkušić iz Zenita prešao na pozajmicu u Crvenu zvezdu 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Vanja Drkušić prešao je danas na jednogodišnju pozajmicu u Crvenu zvezdu.

„Potpisom za Crvenu zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom (Slovenije) gde smo na Evropskom prvenstvu napravili odličan uspeh koji se i nije očekivao od nas. Zatim sam potpisao sa velikim Zenitom i hvala Bogu, pustili su me da dođem u Zvezdu“, rekao je Drkušić.

On će u Zvezdi nositi dres sa brojem 33.

„Jedva čekam da obučem Zvezdin dres, istrčim pred punu ‘Marakanu’ i pomognem klubu da uđe u Ligu šampiona. Pratio sam Zvezdu naravno, pogotovo u Evropi. Verujem da ću se brzo adaptirati, jer dosta već igrača poznajem, Timija (Maksa Elšnika) iz reprezentacije najbolje“, naveo je 24-godišnji štoper.

Drkušić je kao 16-godišnjak otišao u holandski Herenven, gde je prošao juniorske selekcije, ali nije igrao za prvi tim. On je zatim prešao u italijanski Rende, igrao je za slovenački Bravo i Soči, odakle je prešao u Zenit iz Sankt Peterburga, sa kojim je ove sedmice potpisao petogodišnji ugovor. Ubrzo je dogovoreno da će preći u Crvenu zvezdu kao pozajmljen igrač.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da je Drkušiću mesto u Crvenoj zvezdi.

„Crvena zvezda je želela Vanju Drkušića i Vanja Drkušić je želeo Crvenu zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju Slovenije, bio je odličan na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih u svojoj ekipi. Mesto mu je u Crvenoj zvezdi i sa njim će naša odbrana biti još jača“, rekao je on.

Mrkela je naveo da u Zvezdi mogu da igraju samo oni koji su „odmah spremni da odgovore svim zahtevima i težini dresa“.

„Zvezda nije laka, traže se igrači koji prave razliku i Drkušić je jedan od njih. Od samog početka i prvih razgovara, Vanja je potencirao koliko voli Zvezdu i kolika mu je želja da dođe ovde. To je veoma važno, jer je Zvezda klub sa mnogo emocija. Vanja prepoznaje to, preneće emocije na teren i doprineti da Zvezda bude jača“, dodao je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari