Fudbaleri četiri meseca bez plate, Superligašu ni dinara od grada 1Foto: V. Ristić

Kompletan prvi tim, sa trenerima i članovima uprave kao i stotinak članova mladjih kategorija Dinama, uz grupu navijača i trubački orkestar organizovalo je juče protestnu šetnju iskazujući sboje nezadovoljstvo finansijskom ne podrškom iz gradskog budžeta Vranja.

– Nismo primili evo već četiri meseca ni dinar naših fudbalskih zarada, a ovde smo i ja i moje kolege sa porodicama i sa jednim ciljem da Dinamo sačuva status superligaša. Kad nemate ni taj minimum, a imate veliku podršku predsednika kluba Antića, onda se odlučite i na ovakav potez – izjavio je Danijel Gašić, kapiten Dinama, pred ulazom u zgradu SO Vranje.
Predsednil i treer vranjanskog superligaša Dragan Antić još jednom je ponovio optužbe na račun gradskog većnika za sport Nenada Djordjevića, kao i gradonačelnila Slobodana Milenkovića.
– Ove godine nismo dobili ni dinara iz gradskog budžeta. Dinamo nije moj privatni, već gradski klub. Opstao je do sada samo iz moje porodično učaganje, podršku sponzora, kao i ozbiljnih funkcionera iz redova SNS u Vranju – rekao je Antić.
On je za Danas izjavio da će “ uprkos svim okolnostima ekipa otputovati u sredu na dan utakmice na meč sa Proleterom u Novi Sad“.
– Ja ovde nisam zbog para. Ovde sam da Dinamo ostane superligaš. Protestijemo da ovi momci dobiju svoje zarade – rekao je član Stručnog štaba Dinama Saša Ćurčić.
Tokom protestne šetnje fudbaleri i navikači Dinama nosili su dva transparenta na kojima je pisalo: “ Vučiću obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas FK Dinamo i celo Vranje biće uz Vas“ i “ Dok su ranije u Dinamo zrošili 500.000 evra u trećoj ligi, svima ostali dužni i tudje dresove nosili sa tim parama Donamo Super ligu igra da ovaj grad još ojača Vučić nam novi stadion zida“.
Jednočasovni protest fudbalera i navijača u Vranju protekao je bez i jednog incidenta uz asistenciju policije koja je regulisala saobraćaj ispred zhrade SO Vranje u koju se u to vreme nije moglo ući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari