Zvezda izgubila od Mančester sitija u prvom meču Lige šampiona: Glazer od junaka do tragičara 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u gostima od Mančester sitija rezultatom 3:1 (0:1) u prvoj utakmici u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Domaći su do trijumfa stigli golovima Alvareza u 47. i 60. i Rodrija u 70. minut, dok je jedini pogodak za crveno-bele postigao Osman Bukari u 45. minutu.

Centarlna figura utakmice bio je golma Zvezde Omri Glazer, koji je imao najveće zasluge za to što je na poluvremenu njegov tim imao prednost.

Domaći su u tom delu utakmice uputili više od 20 udaraca ka golu, a Izraelac je čudesnim odbranama u nekoliko navrata sprečio napadače Sitija da postignu gol.

Međutim, posle njegove velike greške domaći su već posle 15 minuta igre u nastavku stigli do preokreta, kada je posle slobodnog ufarca Hulijana Alvareza golman Zvezde sproveo loptu u svoju mrežu.

Ekipa Baraka Bahara je tokom prvog poluvremena uspevala da ostvari ono što je i želela pre početka utakmice, a to je da što duže sačuva rezultat koji joj omogućava da napravi iznenađenje iz kontra napada.

Iako su domaći uputili čak 22 udarca ka golu i izveli dvocifreni broj kornera, sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena nije bilo golova, a tada je Ivanić sjajno uposlio Bukarija, ovaj izbegao ofsajd zamku i potom rutinski savladao Edersona.

Ipak, već posle dva minuta igre Siti je izjednačio preko Alvareza, da bi isti igrač, uz pomoć Glazera, doneo i rezultatski preokret.

Od tog trenutka osetio se pad u igri srpskog šampiona, odnosno Siti je nastavio da melje u istom ritmu, diktirao ritam i lako stvarao šanse, da bi Rodri u 73. minutu otklonio sve dileme oko pobednika.
Na kraju, ekipa Pepa Gvardiole je došla do očekivane pobede, a Zvezda je izgubila, ali nije doživela težak poraz.
Naredni meč u Ligi šampiona Crvena zvezda igra 4. oktobra (21.00) kada u Beogradu gostuje Jang Bojs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari