Čukarički pobedio Crvenu zvezdu u derbiju 7. kola Superlige, šampion prikazao lošu partiju na Banovom Brdu 1Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Fudbaleri Čukaričkog napravili su veliko iznenađenje pošto su u utakmici 7. kola Superlige Srbije na svom stadionu pobedili Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0).

Domaći su do trijumfa stigli golovima Docića u 23. iz penala i Adetundžija u 75. minutu, dok je jedini pogodak za crveno-bele postigao Kraso iz jedanaesterca u 47. minutu.

Ovo je drugi poraz ekipe iz Ljutice Bogdana u do sada odigranih sedam kola, pa se crveno-beli sada nalaze na drugom mestu na tabeli sa 15 bodova, bod manje od vodećeg TSC.

Čukarički je na četvrtom mestu sa 12 bodova.

Čukarički je do sva tri boda stigao najviše zahvaljujući Nigerijcu Sandeju Adetundžiju, koji je učestvovao kod prvog gola svog tima, a u 75. minutu sjajnim golom doneo trijumf svom timu.

Domaći su poveli u 24. minutu pogotkom Docića sa bele tačke, a nakon što je posle greške Kangve, Spajić srušio Adetundžija u kaznenom prostoru.

Zvezda je izjednačila u uvodnim trenucima drugog poluvremena, iz penala kojeg je realizovao Kraso.

Posle duela sa Tošićem Šerif Endiaje je pao u šesnaestercu, a sudija Miloš Milanović pokazao na belu tačku.

Domaći su protestovali zbog ove odluke sudije, pa je crveni karton dobio trener Igor Matić.

Čukarički je i posle izjednačenja bio dominantniji, imao i stativu preko Ivanovića, sjajnu priliku nije iskoristio Igor Miladinović.

Zvezda se u to vreme dovijala kako da dođe do ozbiljnijeg napada, trener Bahar je pokušao nešto da promeni izmenama, a u poluvremenu je promenio formaciju.

Ipak, crveno-beli nisu uspevali da dođu do ozbiljnije prilike za pogodak, a nije pomoglo ni to što je glavni arbitar produžio meč više od deset minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari