Fudbaleri Kelna ispali iz Bundeslige, Bajer bez poraza osvojio titulu 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbaleri Kelna ispali su danas iz Bundeslige, dok će Bohum igrati igrati za opstanak u tom takmičenju, posle poraza u današnjim utakmicama poslednjeg 34. kola nemačkog šampionata.

Od ranije je poznato da je novi šampion, prvi put u klupskoj istoriji, Bajer Leverkuzen. To je jedina ekipa koja je u istoriji Bundeslige osvojila titulu bez poraza.

Keln je na gostujućem terenu izgubio od Hajdenhajma 4:1, pa je kao pretposlednji 17. na tabeli sa 27 bodova ispao iz lige. Od ranije je poznato da će sledeće sezone u drugoj ligi igrati Darmštat, koji je sezonu završio na poslednjem mestu sa 17 bodova.

U baražu za opstanak igraće Bohum, koji je izgubio u Bremenu od Verdera 1:4. Bohum je 16. na tabeli sa 33 boda, a u baražu za opstanak igraće protiv drugoligaša Fortune.

Baraža se spasio Union Berlin, koji je kao domaćin pobedio Frajburg 2:1.

Union je poveo golom koji je Benedikt Holerbah postigao u 68. minutu, a izjednačio je Ricu Doan u 85. minutu. Pobedu vrednu opstanka doneo je Janik Haberer u drugom minutu nadoknade, nakon što je natrčao na loptu posle promašenog penala Kevina Folanda.

Union je promašio penal i u 38. minutu, kada je neprecizan bio Josip Juranović.

Union je 15. na tabeli sa 33 boda, koliko ima i Bohum, dok je Frajburg 10. na tabeli sa 42 boda.

U ligi je opstao i Majnc, koji je na gostujućem terenu pobedio Volfsburg 3:1. Majnc je 13. na tabeli sa 35 bodova, a Volfsburg je 12. sa dva boda više.

Osim ekipe Ćabija Alonsa, u Ligi šampiona sledeće sezone igraće Bajern iz Minhena, Štutgart, Lajpcig i Borusija iz Dortmunda.

Moguće je i da šestoplasirana ekipa ode u Ligu šampiona, Ajntraht iz Frankfurta, u slučaju da Dortmund osvoji titulu u tom takmičenju, pošto će u finalu 1. juna u Londonu igrati protiv Real Madrida.

Za sada, Ajntraht će u Ligu Evropa, a sedmoplasirani Hofenhajm u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Bajer je na svom terenu pobedio Augsburg 2:1, a Borusija Dortmund je kao domaćin pobedila Darmštat 4:0. Od Dortmunda se oprostio dugogodišnji kapiten Marko Rojs, koji je postigao drugi gol na utakmici u 38. minutu.

Ajntraht je u Frankfurtu odigrao nerešeno 2:2 protiv Lajpciga, Štutgart je na svom terenu pobedio Borusiju iz Menhengladbaha 4:0, dok je Hofenhajm sa 4:2 pobedio Bajern iz Minhena, od koga se oprostio trener Tomas Tuhel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari