Dueli Hajduka i Zvezde iz ove sezone više će se pamtiti po nesportskim, nego fudbalskim stvarima. Scene sa jesenjeg meča na Marakani srpski fudbal dugo će pamtiti, ali ni novo prolećno odmeravanje snaga neće se tek tako zaboraviti. Na sreću, izostali su incidenti većih razmera, istina bilo je tuča u kojoj je jedno lice povređeno, ali u odnosu na sve to ipak je veći utisak ostavilo nesvakidašnje kašnjenje početka meča.

Dueli Hajduka i Zvezde iz ove sezone više će se pamtiti po nesportskim, nego fudbalskim stvarima. Scene sa jesenjeg meča na Marakani srpski fudbal dugo će pamtiti, ali ni novo prolećno odmeravanje snaga neće se tek tako zaboraviti. Na sreću, izostali su incidenti većih razmera, istina bilo je tuča u kojoj je jedno lice povređeno, ali u odnosu na sve to ipak je veći utisak ostavilo nesvakidašnje kašnjenje početka meča. Naime, fudbaleri Zvezde i Hajduka izašli su na teren na vreme, ali gostujući igrači u 17 časova sugerisali su glavnom sudiji Dragomiru Stankoviću da odloži start jer njihovi navijači u tom trenutku još nisu ušli na stadion?! Na početak duela se čekalo čak 20 minuta, a apsurd u celoj priči je to što su se Zvezdini navijači međusobno potukli i to u više navrata odmah pošto su kročili na tribine. Opšti je utisak da je delegat FSS na ovom meču Dušan Vrakela, uprkos zahtevu gostiju trebao da sugeriše glavnom sudiji da meč počne u zakazano vreme. Ne postoji jasno definisano pravilo za ovu situaciju, jer je svakako netipična. Međutim, u sličnim situacijama, kad gostujući igrači kasne na meč, dozvoljava se kašnjenje do 15 minuta, ako se u tom roku ne pojave, utakmica se registruje 3:0 u korist domaćina. Generalni sekretar Zajednice prvoligaša, Miodrag Janković, koji je inače bio na licu mesta, smatra da kašnjenje duela Hajduk – Zvezda neće uticati na regularnost kola.

Javor i Jagodina novi članovi Superlige

Dan „D“ juče je bio i za sve klubove Prve lige Srbije. Poslednje kolo donelo je jedno iznenađenje, Javoru se na čelu tabele pridružila Jagodina i ova dva tima obezbedila su direktan plasman u Superligu. Parovi baraža, preko kojeg će još četiri ekipe potražiti svoju šansu za ulazak u najelitnije takmičenje, su: BSK – Metalac, Rad – Voždovac. Iz lige su ispali Zemun, Vlasina, Mladenovac i Radnički Pirot, a šansu za opstanak ima još samo Radnički Niš koji će igrati protiv pobednika baraža između četiri drugoplasiranih timove Srpske lige.

– Sudija sam na terenu procenjuje da li postoje uslovi da meč počne u zakazano vreme ili ne. To je individualna odluka glavnog sudije. Pravilo je da se početak meča odloži ukoliko nisu ispunjeni svi uslovi za njegov start, a ovde smo imali povređenog navijača. Mada, možda je trebalo malo ranije da počne utakmica. Ipak, ne bi trebalo da ovo utiče na regularnost poslednjeg kola – izjavio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari