Fudbaleri Zvezde obezbedili jesenju titulu 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana rezultatom 2:0 u meču 18. kola domaćeg šampionata.

Ovim trijumfom, devetim za redom u prvenstvu, crveno-beli su obezbedili prvo mesto na tabeli pred prolećni deo Superlige.

Izabranici trenera Miloša Milojevića i dalje ne znaju za poraz u domaćem šampionatu, a nakon eliminacije iz evropskih takmičenja mogu u potpunosti da se posvete borbi za trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije.

Fudbaleri srpskog šampiona su ofanzivno ušli u meč, a prvi udarac ka golu gostiju uputio je Osman Bukari, samo 45 sekundi od početka duela.

Do petog minuta je reprezentativac Gane već zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda, da bi ubrzo zatim Gelor Kangva pogodio stativu.

Domaći su poveli u 13. minutu kada je Pešić unutar protivničkog šesnaesterca prebacio loptu na drugu stranu, a tamo je Aleksandar Katai bukvalno ugurao loptu u gol Samčovića.

U nastavku meča Mladost je pokušavala da iz kontranapada dođe do izjednačenja, a zahvaljujući slaboj partiji crveno-belih dolazili su u prilike da to i urade.

Najbolju šansu imali su u 33. minutu, kada je Ćirković centrirao sa leve strane, na loptu naleteo Bojović, ali je njegov udarac izblokirao Milunović neposredno pre gol linije. Lopta se odbila do Mirića koji šutira iz prve, ali ovoga puta je intervenisao golman Borjan.

Do pauze više nije bilo uzbuđenja, ali je odmah po početku drugog poluvremena rešeno pitanje pobednika. Kapiten Mladosti Ivan Milošević je bio neoprezan kada je startovao nad Kangom otvorenim đonom, podigao je previsoko nogu, za šta je sankcionisan crvenim kartonom.

Zvezda je ubrzo nakon toga ponovo zatresla mrežu preko Kataija, ali je gol poništen. Ipak, u 77. minutu Mirko Ivanić je lepim udarcem izvan šesnaesterca postavio konačan rezultat.

Crveno-beli dva kola pre kraja polusezone imaju deset bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan, a do pauze ih očekuju mečevi sa Čukaričkim i Radnikom iz Surdulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari