Fudbaleri Zvezde odbranili šampionsku titulu 1Foto: Beta

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su šampionsku titulu u Super ligi Srbije, pošto su danas na svom terenu pobedili Mladost iz Lučana sa 1:0, u utakmici 35. kola, u plej-ofu.

Pobedonosni gol pred oko 5.000 ljudi na stadionu „Rajko Mitić“ postigao je Milan Pavkov u 82. minutu.

Dva kola pre kraja Zvezda ima 54 boda, a Mladost 32.

Prvu priliku na utakmici imala je Zvezda u 14. minutu preko Bena, a na drugoj strani u 22. minutu uzvratio je Petar Bojić, ali je šutirao pored stative.

Zvezda je posle toga zapretila preko Marka Gobeljića i Vujadina Savića, ali je opasnija bila Mladost. U 34. minutu golman Zvezde Milan Borjan dobro je odbranio šut Bojića, a zatim je pred samim golom dobru šansu propustio Vladimir Radivojević.

Veći posed lopte Zvezda je imala i u drugom poluvremenu, ali je prvu dobru priliku imala u 62. minutu kada je Milan Rodić zahvatio loptu glavom, a golman Mladosti je dobro odbranio.

U 66. minutu dosudjen je jedanaesterac za Zvezdu, posle duela Milana Pavkova i jednog igrača Mladosti. Fudbaleri Mladosti su protestovali, ali je sudija Dragan Čolović ostao pri odluci.

Ben je izveo penal, ali je golman Rosić uspeo da odbrani.

U 68. minutu drugi žuti karton dobio je Marko Gobeljić zbog simuliranja, pa su crveno-beli ostali sa desetoricom.

Zvezda je postigla gol u 82. minutu. U akciji su učestvovali Dušan Jovančić i Milan Gajić koji je dodao do Pavkova, koji je postigao 12. gol u prvenstvu.

Do kraja utakmice bilo je više nervoze medju igračima nego prilika, rezultat se nije menjao pa su crveno-beli osvojili 29. šampionsku titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari