Fudbaleri Zvezde ostvarili pobedu, ipak bez prolaska u četvrtfinale Lige šampiona 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona – crveno-beli su u četvrtak na ispunjenom stadionu „Rajko Mitić“ savladali Rendžers iz Glazgova sa 2:1 (1:0). Ipak, Škoti su ukupnim rezultatom 4:2 posle 180 minuta obezbedili plasman među osam najboljih ekipa ovog evropskog takmičenja.

Sastav Dejana Stankovića ima za čim da žali jer je bio dominantan rival tokom celokupnog duela u Beogradu. Postigli su šampioni Srbije gol na vreme, u ranoj fazi meča, vođstvo od tri gola bilo je dostižno, ali su se isprečili odsustvo koncentracije Zvezdinih ofanzivaca i izvrsna individualna partija golmana gostiju Mekgregora.

Zvezda je u sezoni 2021/2022. ostišla korak dalje nego godinu dana ranije – tada su Beograđani učešće u Ligi Evrope završili u šesnaestini finala posle dva remija sa Milanom, piše Sport Klub.

Stankovićev tim se tako okreće obavezama u domaćem šampionatu – Zvezdu u nedelju očekuje meč 28. kola Superlige Srbije, a u Beogradu će gostovati Kolubara. Crveno-beli su se proteklog vikenda izjendačili na čelu tabele sa „večitim rivalom“ Partizanom.

Rendžers je prvi put posle sezone 2007/2008. u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja – tada su „Policajci“ došli do finala Kupa UEFA, gde ih je pobedio Zenit iz Sankt Peterburga. Rendžersi su porazili Borusiju Dortmund u prethodnoj rundi i nastavljaju krajnje uspešan evropski pohod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari