Fudbalerke Španije prvakinje sveta 1EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ženska fudbalska reprezentacija Španije u finalu devetog Svetskog prvenstva za žene savaldala je evropske šampionke, Engleskinje minimalnim rezultatom. Jedini gol na meču, ali vredan pehara namenjenom šampionkama sveta, postigla je Olga Karmona.

I jedne i druge igrale su svoje prvo finale Prvenstva sveta. I dale su sve što su imale. A više toga su imale da daju Špankinje koje su zasluženo na kraju osvojile titulu šampiona sveta. Engleska je u finalu odigrala možda i najslabiji meč na celom turniru, jednostavno nisu imale odgovor na sve što su radile igračice Španije, prenosi Sport klub.

Osporavan i bojkotovan od strane igračica, selektor Španije Horhe Vilda sada je Španiju doveo do titule svetskog šampiona u seniorskoj konkurenciji nakon što je isto učinio sa selekcijama do 17 i 20 godina. Sarina Vigman, jedini trener koji je dve različite reprezentacije doveo do finala Mundijala, bilo u muškpj bilo u ženskom fudbalu, gubi dva finala zaredom.

Pustile su Engleskinje posed Špankinjama, ali to nije Španiji donelo mnogo ispred gola. Zapravo je prva prava pretnja stigla od Engleske.

Igrao se 15. minut kada je Loren Hemp pogodila prečku. Mogla je ta kontra da donese prednost Engleskoj, ali milimetri su odlulili drugačije.

Samo nekoliko minuta kasnije i Meri Erps je imala razloga za prvu ozbiljniju intervenciju. Salma Paraljuelo je kreirala akciju, a dobar šut je uputila Redondo, ali je Erps bila sjajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari