Fudbalerke Srbije ostale bez Svetskog prvenstva; u presudnom meču Portugalke slavile posle preokreta 1Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Istorijsku šansu su imale naše fudbalerke da se plasiraju na Svetsko prvenstvo. U poslednjem kvalifikacionom meču reprezentaciji Srbije bio je potreban bod kako bi se našla na Mundijalu, međutim, Portugalke su slavile sa 2:1 u Staroj Pazovi i to nakon preokreta. Naše dame nisu uspele da se nađu na Svetskom prvenstvu, uprkos tome što su vodile, a na kraju im je i poništen gol sredinom drugog poluvremena.

Izvanredne partije tokom kvalifikacija, fudbalerke Srbije mogle su da nadograde istorijskim plasmanom na Mundijal.

Iako im je ostala teorijska šansa u poslednjem kolu, malo je verovanto da će splet okolnosti biti naklonjen našim gracijama. Jednostavno, biće im neophodna pobeda protiv Izraela i poraz Portugalki od Turkinja.

Srpkinjama je bio dovoljan samo bod, pobeda je predstavljala garanciju prolaska na svetsku smotru, međutim, izabranice Predraga Grozdanovića pale su na poslednjem testu.

Delovalo je da će bajkovita kvalifikaciona priča imati srećan završetak kada je u 6. minutu Anšela Frajtović sa 40 metara iznenadila golmanku Portugala. Svi su očekivali centaršut posle prekida, međutim fudbalerka subotičkog Spartaka poslala je „kiflu“ uspevši time da iznenadi golmanku Pereiru.

Gošće su se vrlo brzo pribrale, pomerile su linije tima ka našem golu i praktično sve vreme napadale.

Srpkinje su popustile u kritičnom periodu, pred kraj poluvremena, tačnije u poslednjih pet minuta. Žoana Marćano je prvo prevarila Milicu Kostić šutem sa nekih šesnaest metara. Nedugo zatim, usledio je preokret prouzrokovan odličnom akcijom gošći koju je realizovala Franciska Nazaret.

Odnos snaga nije se menjao sve do kraja meča. Jeste Jovana Damjanović pokušavala da individualnim potezima promeni tok utakmice, međutim, Portugalke su bile konkretnije, brže, snažnije, pripremljenije.

Pogađale su i okvir gola Milice Kostić koja je bila bravurozna u pojedinim situacijama. Žal za propuštenom šansom ostaje, ali su zbog nastupa tokom kvalifikacija naše dame zaslužile dubok naklon.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari