Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo na sceni: Na koje igrače Piksi računa za mečeve sa evropskim prvakom Španijom i Danskom u Ligi nacija? 1Foto: Nikola Gligic/Starsport

Iako se u jedan mah posle učešća fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj činilo da mu to više neće biti posao, Dragan Stojković je objavio na koje igrače računa i za prve dve utakmice u A klasi Lige nacija, najmlađeg takmičenja UEFA za državne timove.

Srbija 5. septembra (20.45 časova) dočekuje evropskog prvaka Španiju na stadionu „Rajko Mitić“.

Tri dana kasnije (18 časova) u Kopenhagenu je gost Danske, s kojom nije bilo golova na Bajernovom stadionu u Minhenu u poslednjem kolu, što je značilo da Piksijev tim jedini iz grupe ne odlazi u osminu finala.

 

Vidi se da u odnosu na EURO 2024 među golmanima nema Vanje Milinkovića Savića.

Pozvani su i čuvari mreže večitih rivala. Aleksandar Jovanović (Partizan) otpao je kad je Stojković skratio spisak za Nemačku, a Marko Ilić (C. zvezda), koji je jednom i ranije pozivan, zaslužio je poverenje pošto se, iako novajlija, pokazao pouzdano na golu crveno-belih umesto povređenog Izraelca Omrija Glazera na početku domaćeg prvenstva.

U srednjem redu vraćeni su Marko Grujić i Stefan Mitrović, a nova imena su Kristijan Belić, bivši Partizanov igrač, i Milan Aleksić, 18-godišnjak iz kragujevačkog Radničkog.

U napadu se računa na svu četvoricu s Evropskog prvenstva, a opet je pozvan Mihailo Ivanović, 19-godišnjak iz Vojvodine, koji je bio na širem spisku.

Reprezentacija će prvi put igrati bez dojučerašnjeg kapitena Dušana Tadića, koji joj je rekao zbogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari