Fudbalski savez Francuske najavio žalbe zbog rasističkog skandiranja fudbalera Argentine (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Fudbalski savez Francuske najavio je danas da će kontaktirati FIFA i podneti žalbu zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, na kom argentinski fudbaleri, kako tvrde, skandiraju rasističke i diskriminatorne poruke upućene fudbalerima Francuske.

Predsednik saveza Filip Dijalo u saopštenju je osudio „neprihvatljive rasističke i diskriminatorne“ poruke koje su upućene igračima francuskog tima.

„Suočen sa ozbiljnošću ovih šokantnih komentara, suprotnih vrednostima sporta i ljudskih prava, predsednik Fudbalskog saveza Francuske se odlučio da podnese pravnu žalbu za uvredljive primedbe rasističke i diskriminatorne prirode“, dodaje se u saopštenju.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera na društvenoj mreži Iks skandiranje argentinskih fudbalera je nazvala – „patetičnim“.

„Ponašanje je tim neprihvatljivije jer se ponavlja. FIFA: reakcija?“, napisala je francuska ministarka.

Od ponedeljka uveče društvenim mrežama kruži video na kojem pojedini argentinski igrači, među kojima je i vezista Enco Fernandez, pevaju pesmu koja sadrži rasističke tekstove usmerene na francuske fudbalere.

 

Snimak je nastao u autobusu argentinske ekipe nakon pobede u Kopa Americi, kada je Fernandez na Instagramu uživo prenosio atmosferu, ali je snimak prekinut kada je započelo skandiranje sporne pesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari