Fudbalski turnir za najmlađe na Zlatiboru, mestu gde se pripremaju mnogobrojni sportisti 1Foto: TO Zlatibor

Zlatibor će po drugi put biti domaćin međunarodnog fudbalskog turnira za decu „Zlatibor kup“ koji će se održati od 28. aprila do 2. maja 2023. godine.

“Zlatna planina” poznata po odličnim uslovima za sportske pripreme tokom prvomajskih praznika biće prepuna mališana punih takmičarskog duha, a njihove utakmice privući će ne samo roditelje učesnika i najvernije navijače, već i mnogobrojne turiste koji će tih dana boraviti na planini.

Zahvaljujući svom geografskom položaju, na oko 230 kilometara udaljenosti od Beograda i oko 300 kilometara od Južnog Jadrana i povoljnoj klimi, ova blago ustalasana planinska visoravan prosečne nadmorske visine 1.000 metara je idealna za održavanje sportskih takmičenja.

Čist vazduh, veliki broj sunčanih dana, susretanje planinskih i morskih vazdušnih strujanja, savremena infrastruktura su samo neki od razloga da se deca odluče da učestvuju na turniru.

Ovo takmičenje je međunarodnog karaktera i očekuje se učešće preko hiljadu dece iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i Severne Makedonije. Moći će da učestvuju deca od 2009. do 2016. godišta.

Pored takmičarskog dela na stadionu “Švajcarija”, najveći akcenat biće stavljen na druženje i upoznavanje Zlatibora uz mnogo aktivnosti za decu.
Ovaj sportski spektakl počeće 28. aprila kada će svečano otvaranje biti upotpunjeno defileom mladih sportista i koncertom na Kraljevom trgu.

Tokom trajanja turnira, učesnici će osim u sportu, moći da uživaju i u brojnim drugim sadržajima, koje su organizatori pripremili za njih. Deo izuzetno bogatog zabavno- edukativnog sadržaja čine vožnja najdužom na svetu panoramskog Gold Gondolom, poseta Dino Parku i projekcija filmova u Kulturnom centru na Zlatiboru. Važno je napomenuti da su svi ovi sadržaji potpuno besplatni za učesnike “Zlatibor Kupa.” Poslednji dan turnira je 2. maj kada će se održati finalni susreti i proglasiti pobednici.

Organizatori turnira su Opština Čajetina, Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor, Turistička organizacija „Zlatibor“, Sportski centar Čajetina i Sportski savez Čajetina.

Kao uspomenu na ovaj turnir svaki učesnik dobiće majicu i medalju a najbolje ekipe i pojedinci dobiće pehare. Više informacija o turniru se može dobiti putem mejla [email protected] ili na broj telefona: +381 (0) 64 84 81 484.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari