Fudbalsko slavlje u Preševu - "Lugina" u višem rangu takmičenja 1Šampionsko slavlje fudbalera iz Preševa.

Pobedom nad ekipom Radničkog 2021. iz Vranja od 7:0 fudbaleri FK „Lugine“ iz Preševa osvojili su šampionsku titulu u Pčinjskoj okružnoj fudbalskoj ligi, petom saveznom rangu takmičenja i od naredne sezone takmičiće se u Zoni – JUG što je istorijski uspeh ovog kluba.

Šampionska titula proslavljena je u Preševu euforično, jer je FK „Lugina“ tek u finišu prvenstva zahvaljujući boljoj gol razlici od ekipe „Mineralca“ iz Vranjske Banje osvojili prvo mesto u Pčinjskoj okružnoj fudbalskoj ligi.

U klubu igraju etnički Albanci i ovo je klub koji godinama pokušava, uz podršku lokalne samouprave, da izbori plasman u viši rang takmičenja što im je pošlo za nogom tek u ovoj sezoni uz dosta sreće.

Šampionsku titulu fudbalerima „Lugine“ čestitao je i predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi, najavljujući veću finansijsku podršku klubu za takmičenje u Zoni jug gde će za rivale imate ekipe „Morave“ iz Vladičinog Hana, „Nebeskih Andjela“ kluba Vojske Srbije, kao i više ekipa iz Leskovca i okoline.

U Zoni jug takmiči se od prošle sezone i ekipa FK „Trnovac“ iz Velikog Trnovca, u kojoj nastupaju takođe u najvećem broju Albanci iz opština na jugu Srbije.

U ovim klubovima poniklo je više fudbalera koji su svoje karijere nastavili u klubovima na Kosovu, ali i u Švajcarskoj, Nemačkoj, Albaniji i drugim zemljama. Najnovija fudbalska novost je to da je bivši fudbaler FK „Trnovac“ Samir Ramizi, sa ekipom „Ausburga“ iz Ciriha za koju nastupa već dve sezone uspeo da izbori plasman u Super ligu Švajcarske.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari