Gatuzo novi trener Hajduka 1Foto: EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Đenaro Gatuzo, nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac, novi je trener Hajduka, objavio je danas splitski klub na svojim službenim internet stranicama.

Gatuzo i Hajduk su potpisali ugovor do juna 2026. godine, a italijanski trener u Split stiže sledeće nedelje na početak priprema za novu sezonu. Tada će ujedno biti i službeno predstavljen na Poljudu, prenela je HINA.

Kao igrač Gattuso je osvojio brojne trofeje. Bio je svetski prvak sa Italijom 2006. godine, osvajač Lige šampiona sa Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serije A, UUEFA Superkupa, kao i italijanskog Superkupa, a osvojio je i Svetsko klupsko prvenstvo.

Gatuzo je igračku karijeru je počeo u Peruđi čiji je dres nosio od 1995. do 1997. godine. Potom je prešao u škotski Rendžers, a u italijanski fudbal se vratio 1998. godine. Prvo je igrao za Salernitanu, a potom za Milan od 1999. do 2012. godine. Igračku karijeru je sledeće godine završio u švajcarskom Sionu.

U trenerskoj karijeri je radio u brojnim klubovima. Počeo je u Sionu, gdje je završio igračku karijeru. Velika trenerska karijera je počela 2017. godine radom u Milanu, a radio je u Napoliju, Fjorentini, Valensiji i kao posljednji posao u Marsejuu do ove kalendarske godine.

Prošle sezone Hajduk je sezonu završio na trećem mestu hrvatskog prvenstva, dok je u Kupu ispao u polufinalu od Dinama. Gatuzo će na poziciji trenera Hajduka naslediti Juru Ivankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari