Gavi i Ansu Fati blizu povratka na teren nakon povreda 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Stigla je jedna od najiščekivanijih vesti za navijače Barselone, tačno 298 dana nakon teške povrede kolena, vezista Gavi (20 godina) odradio je prvi trening sa saigračima i njegov povratak na teren je sve bliži.

Klub ne želi da žuri sa njegovim povratkom kako ne bi rizikovao obnavljanje povrede, ali zadovoljstvo u katalonskom klubu je veliko.

Podsetimo, Gavi se povredio 19. novembra u duelu španskog tima protiv Gruzije, a mladi igrač Barse je pokidao prednje ukrštene ligamente desnog kolena zbog koje je morao da bude podvrgnut operaciji, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Andalužanin je vredno radio na svom oporavku i posle skoro 10 meseci uspeo prvi put da trenira pod „dirigentskom palicom“ Hansija Flika.

On još neće biti spreman za meč u domaćem šampionatu protiv Đirone koji se igra u nedelju u 16.15 časova, ali njegovo prisustvo an trenungu je odlična vest za sve ono što klub čeka u ovoj sezoni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Onaj koji je ponovo odradio trening bio je Ansu Fati.

Krilni napadač je iza sebe ostavio povredu desnog stopala koja ga je sprečila da zaigra od samog početka sezone i spreman je da se stavi na raspolaganje Fliku za nedeljni duel na stadionu „Montilivi“.

Posle reprezentativne pauze, Hansi Flik će ponovo moći da računa na internacionalce koji su učestvovali u Ligi nacija, a svakako ne može da se osloni na i dalje povređene: De Jonga, Arauha, Kristensena, Fermina Lopeza i Marka Bernala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari