Gavi se vratio na teren nakon teške povrede i emotivnom porukom zahvalio navijačima na podršci (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Alejandro García

Mladi vezni fudbaler Barselone i španske fudbalske reprezentacije Gavi vratio se na teren nakon teške povrede kolena u ubedljivoj pobedi Barselone u desetom kolu La Lige.

Gavi se povredio prošlog novembra protiv Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a u trenažni proces se vratio pre mesec dana.

Posle nešto više od 320 dana opet je zaigrao u dresu Blaugrane.

U ubedljivom trijumfu Katalonaca protiv Sevilje (5:1) mladi vezista je ušao u igru sa klupe u 83. minutu umesto Pedrija i dobio priliku da ponese kapitensku traku oko ruke.

Navijači su to ispratili gromoglasnim aplauzom na Olimpijskom stadionu u Barseloni, a on im se nakon utakmice zahvalio u video poruci za svu podršku koju su mu pružili tokom dugog perioda oporavka.

– Hvala vam puno na podršci danas. Istina je da sam veoma srećan i zadovoljan, takođe i zbog pobede. Hajde da pobedimo u naredne dve utakmice. Mnogo vas volim – rekao je Gavi u video snimku objavljenom na zvaničnim profilima Barselone na društvenim mrežama.

Barselona će ove srede odmeriti snage sa Bajernom iz Minhena u okviru Lige šampiona, a za vikend će igrati čuveni „El Klasiko“ protiv Reala u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari