Gazda Panatinaikosa dao zeleno svetlo - Vozi, Miško: Kako je srpski košarkaški menadžer bio prva karika za dolazak Atamana u Atinu? (FOTO) 1Foto: (Andreas Gora/dpa via AP

Panatinaikos je posle 13 godina košarkaški prvak Evrope, a njegov je trener Ergin Ataman (58) zaslužio da se uz čibuk zavali na dušek.

Turčin u kojem se mešaju plahovitost i dobroćudnost prošle godine u ovo vreme je još bio za kormilom Efesa, s kojim je 2021. i 2022. osvojio šampionsku titulu Starog kontinenta.

Gazda atinskih „zelenih“ Dimitrios Janakopulos bio je usred sezone glavu oko toga koga da dovede za trenera jer je grčki velikan delovao poražavajuće loše (završio u Evroligi na pretposlednjem mestu).

Kao nagoveštaj boljeg sutra i prilike da se klubu vrati ugled koji mu je za 13 sezona izgradio Željko Obradović, petostruki evropski prvak s njim, nasledniku loze koja je stvorila moćnog grčkog velikana stigla je obećavajuća es-em-es poruka.

Gazda Panatinaikosa dao zeleno svetlo - Vozi, Miško: Kako je srpski košarkaški menadžer bio prva karika za dolazak Atamana u Atinu? (FOTO) 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Obratio mu se u martu prošle godine srpski košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

„Među nama, ako odlučiš da tokom leta kreneš na nešto veće i jače. Ataman. Siguran sam da je za rat u Grčkoj ovo mnogo bolje nego španske varijante. Pričaćemo kada dođe vreme za to. Samo da znaš, ukoliko si zainteresovan, ovo nije nemoguće. Mnogo zavisi od plej-ofa Evrolige“.

Efes nije izdržao na putu ka trećoj uzastopnoj kruni. Nije se ni domogao četvrtfinala plej-ofa (11. mesto u osnovnom delu).

Gazda Panatinaikosa dao zeleno svetlo - Vozi, Miško: Kako je srpski košarkaški menadžer bio prva karika za dolazak Atamana u Atinu? (FOTO) 3
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Janakopulos nije časio časa.

„Zdravo… Ataman je moja omiljena osoba u evropskoj košarci. Veoma sam zainteresovan za to. Pozvaću te povodom toga uskoro“, odgovorio je.

Godinu kasnije PAO je ponovo veliki, a Ataman je i na njegovoj klupi najbolji trener Evrope, što je potvrđeno i u finalu s dojučerašnjim šampionom Realom u Berlinu.

Ražnatović je našao da je sada najbolji trenutak da se pohvali skrinšotom poruke kolike su njegove zasluge u tome.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari