Gazda Panatinaikosa: Hoću da napravim najbolji tim u istoriji evropske košarke 1FOTO: Instagram Dimitris Janakopulos

PAO je sinoć pobedio Olimpijakos drugi put u domaćem prvenstvu i time izvesno kaparisao lidersko mesto i prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa u prvenstvu Grčke.

Nakon trijumfa (85:80) oglasio se Dimitris Janakopulos, gazda kluba, poslavši snažnu poruku svojim navijačima.

Prvi čovek „Zelenih“ najžešći je kritičar Evrolige, a ujedno je i neko ko ulaže ogromna lična sredstva kako bi PAO postao što respektabilniji u elitnoj klupskoj konkurenciji.

Od odlaska Željka Obradovića 2012. godine Panatinaikos je ispao iz kruga ekipa koje su kandidati za osvajanje Evrolige.

Godinama je tavorio u proseku, a Janakopulos je pretio i upozoravao da će klub premestiti u FIBA Ligu šampiona.

Šta se u međuvremenu promenilo, možda i na biznis planu, nije poznato, ali je naprečac kontoverzni i nepredvidivi vlasnik Panatinaikosa prošlog leta rešio da uloži desetine miliona evra.

Ne planira Janakopulos da na tome stane, već javno obećava da ima nameru da napravi najbolji tim u istoriji evropske košarke.

– Cilj mi je da napravim najbolji tim u istoriji evropske košarke. Želim PAO koji će da pobedi Olimpijakos sa 40, ne sa pet razlike. Tim koji će da uzme sedmu, osmu i devetu evropsku titulu – nadmeno je Janakopulos poručio putem društvenih mreža.

Morao je da prokomentariše i nastup Jorgosa Barcokasa, trenera Olimpiajkosa, koji je posle derbija bio kivan na sudije.

– Barcokas treba da prizna konačno da je izgubio u fer borbi i da ne bude ironičan i arogantan. Treba jednom da izgubi i kaže da je sve bilo pošteno. Zašto se žalio uopšte.

I sam je pronašao argumente da prokomentariše razloge zbog kojih su delegirane sudije za meč.

– Sve smo pokušavali poslednjih godina kako bismo bili najbolji. Sada idemo u svaki naredni meč sa ljubavlju i podstrekom. Naravno, moram da kažem da nema mestu nasilju i uvek ćemo biti protiv toga. A šta rade čelnici lige? Stavljaju dvojicu sinova bivših sudija, Picilkasa i Simeonidisa, plus Caruhu, njihovu omiljenu ćerku. A, svi znamo zašto je ona omiljena ćerka. Nju šalju da sudi svaki zanimljiv meč.

Pohvalio je na kraju izlaganja navijače Panatinaikosa.

– Ogroman kompliment za našu publiku koja je još jednom učinila da utakmica bude slavlje košarke, uprkos svim izazovima, uprkos tome šta su nam rekli, uprkos svemu. Sve je bilo izvrsno, čestitam još jednom. Idemo dalje.

PAO je jedini neporažen u grčkom prvenstvu sa skorom 15-0, Olimpijakos je na 13-2. U Evroligi „Zeleni2 imaju 14-8.

Tokom poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima imaju tek jedan poraz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari