Gazijantep napustio oba takmičenja u Turskoj: Eho razornog zemljotresa 1EPA-EFE/SEDAT SUNA

Klub za koji igraju dvojica bivših fudbalera Partizana, Lazar Marković i Marko Jevtović, istupio iz Super lige i domaćeg Kupa.

Suočen sa stravićnim ljudskim gubicima i razaranjem grada Gazija, u jeku potrage za preživelima i raščišćavanja ruševina, tamošnji Gazijantep doneo je očekivanu odluku.

„Naša borba se nastavlja kako bismo zacelili rane od zemljotresa koji je zadesio naš grad i 10 susednih gradova 6. februara. Posle takve katastrofe o fudbalu nismo mogli ni da pričamo. Pre svega, želimo milost Božiju našim građanima koji su stradali u zemljotresu i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportskim aktivnostima u ovim teškim uslovima.

Odlukom Upravnog odbora, odlučeno je da se povučemo iz Super lige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Verujemo da će naš grad i država što pre zalečiti rane od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao prestonica gostoprimstva, naš grad Gazi nastaviće svoju borbu sa verom da će što pre ugostiti sve ljubitelje fudbala i upoznati naše navijače koji vole crveno i crno“, navedeno je u klupskom saopštenju.

Do kobnog 5. februara, Gazijantep je u 22 utakmice ostvario šest pobeda, sedam remija i devet poraza, što ga je stacioniralo na pretposlednjem mestu tabele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari