"Ne prestaju spinovi u medijima": Direktor Goran Grbović o nastupu srpskih klubova u Areni od jeseni 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Goran Grbović, direktor „Štark arene“, tvrdi da će srpski klubovi koji budu nastupali u košarkaškoj Evroligi i naredne sezone biti domaćini u najvećoj dvorani u Srbiji.

– Ne prestaju spinovi u medijima o tome gde će Partizan igrati svoje utakmice naredne sezone, pa je to otišlo toliko daleko da se piše kako smo time što smo zakazali koncerte u oktobru isterali „srpski brend“ iz „Arene“. Istina je da neće biti oštećeni ni Partizan ni Crvena zvezda jer Evroliga pravi raspored utakmica na osnovu zauzetosti dvorana u kojima klubovi igraju svoje mečeve. To je ozbiljna organizacija i oni ne žele da utiču na naše poslovanje – kaže Grbović za Danas.

On je potvrdio da Partizan ima ugovor sa „Arenom“ i da će crno-beli biti domaćini i sledeće sezone u toj dvorani.

– Partizan ima važeći ugovor za korišćenje do 30. septembra 2026. godine i nema razloga da se taj ugovor ne poštuje. Niko nema uslove kao oni, ni finansijski, ni po pitanju naših usluga. U finišu prošle sezone imali smo problem sa mečevima u ABA ligi jer je ta liga neozbiljna. Dobili su naš raspored na vreme i mogli su na osnovu toga da usklade termine. Na žalost, neki klubovi su pogrešno procenili o čemu se radi i u javnosti su se pojavile lažne informacije. I ove sezone ćemo rukovodstvu ABA lige poslati raspored na vreme i omogućiti da usklade sa tim svoj kalendar, ali ne verujem da će uspeti – kaže Grbović.

On je dodao da ljudi ne razumeju kako se pravi raspored odigravanja mečeva u najboljoj košarkaškoj ligi u Evropi.

– Mi njima šaljemo raspored događaja u „Areni“, a onda oni na osnovu toga prave svoj raspored. Jedini njihov zahtev, odnosno molba, je da ne dogovaramo nove događaje dok oni prave kalendar. Možete da primetite da ekipe imaju mini-turneje po zemljama koje imaju više klubova u takmičenju, a najčešće je u pitanju upravo ovo o čemu sam vam pričao, na taj način je usklađen raspored Evolige sa dvoranom u kojoj se igraju utakmice – kaže bivši košarkaški reprezentativac naše zemlje, i dodaje:

– Arena ne živi samo od sportskih događaja, iako prostor jeste primarno sportski. Kao i svuda u Evropi, mi izdajemo dvoranu i moramo da imamo i druge sadržaje. Od države dobijamo tehničke subvencije, ali nismo na budžetu i naše plate moramo da zaradimo.

Crvena zvezda je najavila da će naredne sezone svoje mečeve kao domaćin u Evroligi takođe igrati u „Štark areni“.

– Već sam razgovarao sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem na tu temu i mogu da kažem da će oba kluba imati iste, maksimalne uslove. Rukovodstvo Evrolige će uskladiti termine i jedva čekam da Zvezda igra svoje mečeve u našoj dvorani. Ostaje nam samo da sačekamo 29. jun i konačnu odluku Evrolige o vajld karti – kaže Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari