Gde si, Jamal? Što te menja onaj?: Piksi dočekao Zvezdinog Mesija (VIDEO) 1foto Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije okuplja se u Staroj Pazovi uoči utakmica Lige nacija protiv Švajcarske i Španije.

Jedno od iznenađenja na spisku selektora Dragana Stojkovića je 17-godišnji vezista Crvene zvezde Andrija Maksimović.

“Zvezdin Mesi” stigao je u tabor “orlova”,a selektor Stojković ga je dočekao sa šaljivim opaskama, verovatno sa ciljem da psihološki opusti talentovanog fudbalera.

– Gde si, Jamal? Što te menja onaj? – nasmejao se Stojković aludirajući da je Maksimović vršnjak novog superstara reprezentacije Španije, takođe i podsetivši na izmenu Vladana Milojevića u 75. minutu meča IMT – Crvena zvezda.

Maksimović se nije zbunio.

– Ne znam, da budem svež – odgovorio je Maksimović.

Selektor Srbije pričao je o Zvezdinom biseru i na konferenciji za medije.

– Upoznao  sam Maksimovića na Kipru. Pitao sam tada naše ljude za broj taj i taj i njegovo ime. Rekli su mi da igra u Zvezdi i da se zove Andrija Maksimović. Skrenuo je pažnju na meču omladinaca  Zvezda – Benfika, onda protiv Partizana, a na kraju i protiv Intera. Izuzetno talentovan momak. Dosta zrelo deluje na terenu. Nisam imao dilemu da ga stavim na spisak. Bez obzira na godine, ipak je on još uvek dete. Od njegovog treninga i rada će zavisiti. Ima sjajnu perspektivu. Da li će debitovati kao starter? Nije ni bitno, a da će debitovati – debitovaće. Volim tehnički dobre igrače, sa maštom i idejom – jasan je Stojković.

Fudbaleri Srbije dočekaće Švajcarsku u subotu 12. oktobra u Leskovcu, a tri dana kasnije gostovaće u Kordobi selekciji Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari