Generalka sa "zmajčekima" 1Foto: STARSPORT

Najbolji rukometaši Srbije završili su pripreme u Beogradu i odlaze u Sloveniju, gde će sa reprezentacijom bivše jugoslovenske republike poslednji put testirati formu za Evropsko prvenstvo u susednoj Hrvatsko (12-28. januar).

Utakmice u Murskoj Soboti (sutra, 19 sati) i Velenju (10. januar, 18 sati) biće prilika da se popravi ono što nije štimalo u igri u porazu od Makedonije na oproštajnom meču od beogradske publike, prošle nedelje, odnosno u nastupima na čuvenom turniru u švajcarskom Vinterturu, poslednjeg vikenda 2017. godine, gde su „orlovi“ pali protiv Švajcarske i Rumunije, tj bili poslednji u konkurenciji četiri selekcije.

– Protiv Makedonije smo prvi put u poslednjih sedam meseci igrali u tom sastavu. Pre toga smo radili svega dva, tri dana na akcijama koje treba da sprovodimo, a uz sve to imamo problem s povredama i umorom od klupskih sezona. Zbog toga nije bilo moguće da igra bude bolja nego što je izgledala. Čak su momci bivali zbunjeni mojim pokušajima da unesem neke novine… No, ništa me od toga ne brine. Bio bih zabrinut da smo pobedili, s obzirom na sve pomenute okolnosti. Imamo još vremena da, u hodu, „rastemo“ – poručuje selektor Jovica Cvetković.

I iskusni bek Petar Nenadić vidi benefite izgubljenog duela sa Kirilom Lazarovim i ekipom, takođe učesnicima predstojećeg EP.

– Možda je slaba partija protiv Makedonije došla u pravi čas, da se otreznimo i vidimo gde smo. Istu svrhu imaju i utakmice sa Slovencima, s tim što bi bilo lepo da u pobedničkom raspoloženju odemo u Hrvatsku. Međutim, još važnije je da početak prvenstva dočekamo zdravi i kompletni, tj sa Beljanskim, Šešumom i Stojkovićem. S njima je druga priča – kaže zvanično najbolji srpski rukometaš za 2017. i 2016. godinu.

Srbija će grupnu fazu EP igrati u Splitu, a za sledeću rundu boriće se sa timom domaćina (12. januar), Švedskom (14.02) i Islandom (16.01). Rivali „zmajčeka“ su Nemačka, Makedonija i Crna Gora, u grupi lociranoj u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari